İŞKUR hazırladığı yeni yönetmelik taslağı ile mevcut işçilerin haklarını korunacak, geçici işçi sayısı, işyerinde çalışan işçi sayısının dörtte birini geçemeyecek. Geçici işçilere de iş sözleşmesi yapacak ve bu sözleşmenin başlangıcı, bitiş tarihi, işin niteliği, özel istihdam bürosunun hizmet bedeli gibi yükümlülüklere yer verilecek. Sözleşmede geçici işçinin kurumdan veya bir başka özel istihdam bürosundan hizmet almasını, iş bitimi sonrası geçici işçi olarak çalıştığı yerde ya da farklı bir işyerinde çalışmasını engelleyen hükümler olmayacak.
Mevsimlik tarım işleri ve ev hizmetlerinde süre sınırı olmayacak, aralıklı veya dönemsel işlerde ise sözleşme en fazla 4 ay süreli olacak. Dönemsel işler haricinde sözleşme toplam 8 ayı geçmemek kaydıyla iki defa uzatılabilecek. İşveren ise belirtilen sürenin sonunda aynı iş için 6 aylık süre dolmadan başka bir geçici işçi çalıştıramayacak.
Geçici işçiler, diğer çalışanlarla aynı sosyal hizmetlerden yararlanabilecek, maaşlarının ödenip ödenmediği kontrol edilecek. İşçinin maaşının ödenmemesi durumunda işveren, özel istihdam bürosunun alacağından mahsup ederek, işçinin 3 aylık maaşını banka hesabına yatıracak.
15 Ağustos 2016 Pazartesi 10:29
Son Güncelleme: 15.08.2016 10:38