banner388
banner390

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan ihracatçılara yeni destek müjdesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçılara yeni desteği duyurdu. Bu kapsamda ihracatçılara Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan ilave 5 milyar TL'ye yakın destek talebinde bulunulduğu aktarıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan ihracatçılara yeni destek müjdesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçılara yeni desteği duyurdu. Bu kapsamda ihracatçılara Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan ilave 5 milyar TL'ye yakın destek talebinde bulunulduğu aktarıldı.

07 Ağustos 2024 Çarşamba 20:36
Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan ihracatçılara yeni destek müjdesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakanlığın bütçesi, teşkilatı ve mevzuatıyla her zaman ihracatçıların yanında olduğunu vurguladı. Bolat, “Size ayırdığımız bütçeyi daha da artırmak için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan ilave 5 milyar liraya yakın bir bütçe desteği talep ettik. Bu desteği aldığımızda, ihracatçılara daha fazla destek vereceğiz ve sizin başarınızı daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

İSTABUL'DA HAZIR GİYİM VE MODA FUARI 6. YILINDA

Avrupa'nın en büyük hazır giyim etkinliklerinden biri olarak bilinen İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (İstanbul Fashion Connection-IFCO) 6. kez İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Bolat, Türkiye’nin “kaliteli ve geniş ürün çeşitliliği ile esnek ve hızlı üretim kapasitesinin” küresel pazarda rekabet avantajı sağladığını belirtti. “Bu fuar, Türk hazır giyiminin ve modasının uluslararası alanda ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK BÜYÜMESİ VE İHRACAT PERFORMANSI

Bakan Bolat, Türkiye’nin 2023 yılını 255,4 milyar dolar mal ihracatı ve 101,2 milyar dolar hizmet ihracatıyla kapattığını ve dış ticaret açığını 110 milyar dolardan 106 milyar dolara düşürdüğünü hatırlattı. “Geçen yıl Türkiye’nin milli geliri 1 trilyon 118 milyar dolara, kişi başına milli gelir ise 13 bin 110 dolara yükseldi” diye konuştu. Bu yılın ilk çeyreğinde milli gelirin 1 trilyon 159 milyar dolara yükseldiğini memnuniyetle ifade eden Bolat, Türkiye’nin yüzde 5,7 büyüme oranıyla dünya çapında öne çıkan ülkelerden biri olduğunu belirtti. “Bu büyümenin yüzde 1,6’sını siz değerli ihracatçılarımız sağladınız. Bu, ihracatın ülkemiz ekonomisindeki önemini bir kez daha gösteriyor” dedi.


TEMMUZ AYI İHTACAT AYI

Bakan Bolat, bu yıl ihracatın güçlü bir şekilde ilerlediğini ve yıl sonu için 267 milyar dolar mal ihracatı, 110 milyar dolar hizmet ihracatı hedeflediklerini duyurdu. Temmuz itibarıyla son 12 aylık ihracatın 261,5 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamın yeni bir rekor olduğunu açıkladı. Hizmetler ihracatında da yıllık 106,5 milyar dolara ulaşıldığını belirten Bolat, “İhracatçılarımız hedeflerimizi gerçekleştirmek için daha fazla gayret göstermelidir. Biz de Bakanlık olarak her zaman yanınızdayız” dedi.


YENİ VE ARTAN DESTEK PAKETLERİ

Bolat, yılbaşında ayrılan 38 milyar liralık bütçenin yüzde 60’ının ihracat desteklerine ayrıldığını ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan ek 5 milyar lira destek talep ettiklerini belirtti. “Bu ilave destekle ihracatçılara daha fazla yardım sağlayacağız. Şu anda yurt dışında 5 fuara katılma desteği verirken, bu sayıyı 10’a çıkardık. Hedef ülkelerde yüzde 70, hedef sektörlerde ise yüzde 75 destek veriyoruz. IFCO dahil tüm uluslararası fuarlarda ihracatçılarımızın başarılı olması için bütçe imkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz” diye ekledi.


TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRLERİNE DESTEKLER

Bakan Bolat, Türkiye’nin tekstil ve giyim sektörünü hiçbir zaman unutmadıklarını ve bu sektörün Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. “Tekstil ve giyim sanayisi bizim göz bebeğimizdir. Sektörün uluslararası alanda elde ettiği başarıları desteklemek için gerekli tüm adımları atıyoruz” dedi. Türkiye’nin tekstil ve konfeksiyon sektörünün dünya çapında ünlü olduğunu, Avrupa Birliği ülkelerinin üçüncü en büyük tedarikçisi ve dünyada yedinci en büyük tedarikçi olduğunu belirtti. “Bu başarılar, sizlerin on yıllarca süren emekleri ve hükümetimizin 21 yıldan fazladır verdiği desteklerle gerçekleşti. Tekstilcilerimiz ve hazır giyicilerimiz morallerini yüksek tutsunlar” şeklinde konuştu.

Son olarak, Bolat, AB ve ABD’deki ithalat talebindeki düşüşün konfeksiyon sektörünü de etkilediğini, ancak sonbahardan itibaren ABD ve AB ülkelerinin faiz indirimleriyle ekonomilerini canlandırma arayışında olacağını ve bu durumun küresel talebe olumlu yansıyacağını umduğunu belirtti. “Bu gelişmeler, tekstil ve konfeksiyon sektörümüz için yeni pazar fırsatları ve kapıları açacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.