banner388
banner390
banner408

Oğuz Akün: Hayat çok güzel, keyfine varın

Samsun’da yaşayan müzisyen Oğuz Akün, “Hayat çok güzel, keyfine varın, sevginizi eksik etmeyin” dedi.

Oğuz Akün: Hayat çok güzel, keyfine varın

Samsun’da yaşayan müzisyen Oğuz Akün, “Hayat çok güzel, keyfine varın, sevginizi eksik etmeyin” dedi.

27 Haziran 2018 Çarşamba 14:44
Oğuz Akün: Hayat çok güzel, keyfine varın

Samsun haber - Samsun’da yaşayan başarılı sanatçı Oğuz Akün Samsunhaber.com Dergisi Haziran-Temmuz sayısına özel açıklamalarda bulundu. Müzik hayatına nasıl başladığından, ne gibi zorluklarla karşılaştığına ve gelecek planlarına kadar bir çok konuya açıklık getiren Oğuz Akün, “Hayat çok güzel, keyfine varın, sevginizi eksik etmeyin” diyerek hayranlarına mesaj yolladı. 

İşte başarılı sanatçı Oğuz Akün ile gerçekleştirdiğimiz o sevgi ve keyif dolu röportaj;


Oğuz Akün sizi biraz tanıyabilir miyiz?


Trabzon doğumluyum. Hayatımın çocukluk dışında tamamını Samsun’da yaşadım. Atatürk Orta Okulu ve devamında Namık Kemal Lisesi’ni bitirdim. Sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun oldum.  

Müzik hayatınıza nasıl başladığınız?

Tamamen tesadüf. Babamın Rus pazarından aldığı kırık dökük bir gitar her şeyin nedeni sanırım  Tabi içsel olarak hep merakım vardı ama öyle 5 yaşında başladım gibi olmadı durum bende, lisenin son yılları hatta üniversitenin ilk yıllarına denk gelen bir dönem müziğe başlamam. Oldukça geç oldu , geç ama iyi oldu .

Bu sürede ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Hangi birinden bahsetsem ki. Çalmaya başladıkça ve adımlar attıkça zorluklar da büyüdü.  Hemen hemen her ailenin neredeyse genetiğinde olan “yapma evladım” durumu bizde de oldu. İnsan büyüyünce anlıyor ailenin arkanda durmasının ne denli önemli olduğunu.  Ekonomik sorunlar da cabası tabi, malum memlekette müzik adına bir şeyler almak gün gün daha zor oluyor. Ancak aşk sizi sarınca her şeyin üstesinden gelmesini bir şekilde öğreniyorsunuz. Düşüyor kalkıyor devam ediyorsunuz.

Gelecek planlarınız arasında neler bulunuyor?

Şimdiye kadar bir single ve bir de max. single yayınladım.  Albüm kayıtlarımı bitirdim. Bir problem çıkmazsa Ekim Kasım gibi albümümü yayınlamayı düşünüyorum.  Yeni şarkılar yazdıkça bunları insanlara dinletmeyi çok istiyorum.  Bunu profesyonel ortama taşımak her zaman heyecan verici. Sahne de olmak da heyecan verici ve hayat buna müsaade ettikçe çalmak ve söylemek istiyorum. 

Bir çok sanatçı Cover yapmakla eleştiriliyor. Siz de başarılı Coverlara imza atan bir sanatçısınız bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben böyle bir eleştiriyi açıkçası üzerime almıyorum. Ben zaten kendi şarkılarını yazan biriyim. Cover söylemek bazen ticari bazen de keyif meselesi. Keyiften öte “sıkıştık bir şeyler yapalım, madem kendimiz yapamıyoruz dur şu şarkıyı düzenleyelim”  duygusuyla hareket edildiği için cover yapmak biraz küçümseyici bir bakışa sahip. Yoksa Şebnem Ferah’ın cover yapması kimseyi rahatsız etmez. Kendi yeteneği ve anlattıkları zaten var, insanlar bunu görüyor ve biliyor.  Çok iyi cover yapan ekipler oldu, şimdi onları bu kefeye koyamayız. En son Mor ve Ötesi bir sanat müziği şarkısını düzenledi mesela. Ben çok beğendim örneğin. 

Kendi müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Tarz olarak soruyorsanız , yani bir başlık altına almak gibi ise durum onu o yaptığım şarkı belirliyor ama elbette Rock geleneğinden gelen biri olarak bu tarzın unsurlarını ister istemez barındırıyor şarkılar. Bazen yazdığınız bir söz o şarkıyı başka bir yapıya sokar. Yeni çıkacak albümde örneğin; kısa sap bağlama kulandım bir şarkıda. Çünkü istediği oydu şarkının. Kimisi türkü gibi olmuş diyor kimisi başka değerlendiriyor.  Bunlar daha teknik ve melodi üzerinden yapılacak değerlendirmeler.  Kendi müziğimi kelimeler üzerinden değerlendirmek benim için daha anlaşılır ve özel bir durum. Dünyaya bakış açımı ve anlatın estetiğini Anadolu ve ozan kültürü gibi değerlerle anlattıkça kendi müziğimden bahsedebilirim.  Ne anlatmak istediğiniz ve nasıl anlattığını yani doğru kelimeler benim müziğim .

Samsun'daki müzik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Daha birkaç gün evvel Ankara’da müzik yapan eski bir dostumla konuştuk, dedi ki; “ Samsun’dan eskiden ne gruplar çıkardı, bu anlamda bir adı vardı Samsun’un. Şimdi hep başka yönleriyle duyuluyor haberlerde ismi” Bak aynen böyle söyledi.  Haklı mı? Yüzde yüz ! Samsun’dan çok yetenekli müzisyenler çıktı. Devam da ediyor ama Samsun’da durmuyorlar. Çünkü burada müzik yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Lafı dolandırmadan şöyle söyleyeyim; Samsun’da müzik sektörü yok, göbek attırma ve abartı efkarlandırıp içirme müziği var.  İşin kötüsü kendi müziğine bile tahammülü olmayan bir kitle var. Arabesk kültür tek başına bitirdi her şeyi. Geçmiş olsun .

Sözü ve müziği size ait olan Kaç günü var single parçayı geçtiğimiz günlerde yayınladınız. Benim de severek dinlediğim bir şarkı. Ne gibi düşünceler içerisindeydiniz ki böyle bir eseri kaleme aldınız.

Hiç zor olmadı inanır mısın? Toplasan tüm sözleri yazmak yarım saatimi almadı. Tabi elbette öncesinde bir iç birikimi var. Sokağa çık ve şöyle bir etrafına bak. Her şey orda duruyor! Herkes her şeye sahip olmak istiyor ve hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor.  Hani bir cenazeye gidersiniz ya, mezarlıkta toprak atılırken başında durursunuz olayın ama mezarlığın kapısından çıkınca her şey dakika dakika normale döner ya, hah işte ben hep o mezarın başındaymış gibi yaşıyorum hayatın ve sevginin tadını alarak. Hiç unutmuyorum ama hiç.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Hayat çok güzel, keyfine varın, sevginizi eksik etmeyin. Bu arada Samsunhaber.com’a röportaj için çok teşekkür ederim, herkese sevgiler.

Samsunhaber.com Dergisi

Son Güncelleme: 28.06.2018 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.