Samsun Haber – Enerji Piyasa Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) her 2 ayda bir istasyonlara gelip rutin kontrollerini yaptığını belirten PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, “Samsun’da yapılan denetimlerde var. O denetimlerde yaklaşık binde 2 oranında standartlara uygun olmayan akaryakıt bulundu” dedi.
715 İSTASYONDAN 5’İ STANDARTLARA AYKIRI ÇIKTI
2017 yılında şuana kadar 715 istasyonun denetlendiğini ifade eden Güler, “Sadece 5 tanesinde standartlara aykırı çıkmıştır. Periyodik olarak çapraz denetim adı altında Enerji Piyasa Düzenleme Kurulu (EPDK) her 2 ayda bir istasyonlara gelip rutin kontrollerini yapıyor. İstasyonların yazar kasalarını, otomasyonlarını, ölçek kontrollerini ve kalite oranlarına bakıyor. Bu oluşan hatalar binde 2, binde 3 seviyelerinde yani 715 istasyonda 5 tane bulanabilmiş. Bunlar art niyetli de olabilir, yanlışlıkla da yapılmış olabilir” diye konuştu.
Tüketicilere de uyarılarda bulunan Güler, “Tüketici aracını mutlaka güvendiği ve sürekli alışveriş yaptığı taktirde bunu anlamakta güçlük çekmeyecektir. Aracının yakıtından belli olacaktır. Biz tüketiciye şunu söylüyoruz; deponuzu doldurduğunuzda en uzun kilometreyi hangi istasyondan aldığın akaryakıt ile yaptıysanız onunla devam edin. Çünkü bunun bariz göstergeleri budur. Deponuzda eğer 500 kilometre yol yaptığınızda, diğer bir istasyondan akaryakıt alıp 450 kilometre yol yapıyorsanız demek ki güvenli değildir. O zaman değiştirmekte fayda vardır” diye konuştu.
Akaryakıt alan sürücülerin mutlaka fişlerini saklamaları gerektiğinin altını çizen Güler, “Çünkü araçları arıza yaptığında kendilerini savunabilecek tek mekanizmadır. Her depo dolduğunda bizler yazarkasa fişlerini çıkartıp müşterilere veriyoruz. Müşteri de akaryakıtı kullandığı dönem içerisinde deposu bitinceye kadar oluşabilecek hasarlardan o akaryakıt istasyonları sorumludur. Bu istasyonların yanlış yakıt vermesinde de olabilir. Zaman zaman dalgın çalışanlar olabiliyor. Bununla beraber istasyonlar sigortalıdır. Araçlarda servislerde ücret ödemeden araçlarını yaptırabilirler” şeklinde konuştu.
Neden o benzin istasyonları isimleri açıklanmıyor vatandaşın bilinçlemesi gerekmiyormu?
E o firmaların ismini paylaşın da denetimlerin niyetinin ceza kesmek mi yoksa vatandaşı kollamak mı onu bilelim
Lütfen o istasyonlarını isimlerini açıklayın...lütfen.
O istasyonları Açıklasınlar, kapatarak insanlara faydalı olacaktır. Lütfen.
Ülkede ne zaman hırsızların ismini açıkladılarki şimdi bunu bekliyorsunuz.! gözünü para hırsı bürümüş sözde ileri gelen meşhur iş adamlarınındır başka kim olabilir.! Arkadaşlar uyanık olun depo dolana kadar yanından ayrılmayan,sonrada km ölçümü yapın,kurt misali kendi işinizi kendiniz görün, hırsızdan, Rantçıdan medet beklemeyin.Onların hepimizden çok çok ihtiyacı var pis mide ve nefisleri doymak bilmiyor.Kurbanda işkembeleri hediye paketi yapıp içiyle birlikte hatta bugarsaklarıda koyarak bu benzinliklere bırakalım, Bayram dır hediyemiz olsun aç çakallara...?
Molacı bunlar.
Neden istasyonların isimlerini açıklamıyorsunuz
Ceza vermek çözüm değil isimlerini paylaşın halkın parasını yiyenleri halk cezalandırılır