Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Atila Tekcan, SASKİ'nin hazırladığı yeni logoyla ilgili süren tartışmalarla ilgili Samsunhaber.com’a konuştu.
Tekcan, SASKİ’nin kurumsal kimlik çalışması adı altında gerçekleştirdiği logo ve amblem çalışmasıyla ilgili eski logosunda yer alan Atatürk siluetini içermediğinden dolayı haklı olarak vatandaşlardan yoğun tepki ve eleştiri aldığını söyledi.
“ATATÜRK OLMAZSA OLMAZIMIZ”
Yeni logo çalışmasının kamuoyunun gündemine düşmeden önce yerel basın tarafından servis edildiği anda SASKİ Genel Müdürlüğü ile görüşme yaparak yapılan logo çalışmasında Atatürk Anıtının siluetinin olmadığından bahisle yapılan işin doğru olmadığını anlattığını kaydeden Tekcan, “Kurumun bu konu nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalacağını, çalışma barışının ve kurum çalışanlarının motivasyonlarının bozulacağını, Kurtaran şehir Samsun’un her daim logolarda yer alması gerektiği hususları anlatarak siluetin yeni logo içine yerleştirilmesi gerekliliğini anlatmaya çalıştım, değerlendirecekleri söylediler” dedi.
Buna rağmen konuyla ilgili olumlu bir gelişme yaşanmadığı gibi, SASKİ Genel Müdürünün, Büyükşehrin logo’su ile aynı anda kullanılacağına ilişkin açıklama yaparak yeni logo üzerinde ısrarcı olduğunun görüldüğünü belirten Tezcan şöyle devam etti:
LOGO MAHKEMELİK OLABİLİR
“Samsun Büyükşehir CHP Grubu olarak iyi niyetli ve çözüm odaklı çalışmamız şu ana kadar çözüm üretememiştir. Konunun tarafımızdan çözümü bu kere hukuk mücadelesine kalmıştır.
SASKİ Genel Müdürlüğü yetkisiz bir logo çalışması yapmış olup aynı şekilde Aralık 2019 tarihinde beri kullanmaktadır. Belediyelerce kullanılan logoların yani kanuni deyimle amblem belirlenmesi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun da düzenlenmiştir. Buna göre; “Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek” belediye meclisinin görev ve yetki alanındadır.
“MECLİSİN ONAYI GEREKİYOR”
Bu ad verme, tanıtıcı amblem ve flama kullanımının yapılış usulü ise aynı Kanunun 81. maddesinde şöyle düzenlenmiştir: “Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine ilişkin kararlarda; belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiştirilmesine ilişkin kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı aranır. Bu kararlar mülkî idare amirinin onayı ile yürürlüğe girer.”
“SASKİ’NİN LOGOSU YASAL DEĞİL”
Samsun Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve İhtisas komisyonları aynı zamanda SASKİ idaresinin de Genel Kurulu üyeleri ve Komisyon üyeleridir. Bu güne kadar yapılan gerek SASKİ Genel Kurulunda, gerekse Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündem maddesi olarak SASKİ logo’su ile ilgili bir madde gündeme gelmemiş olup yapılan logo çalışması kanuni mesnetten yoksundur.
“MECLİSİMİZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR”
Eğer bu konu ile ilgili gündem maddesi olarak meclisin gündemine geldiği vakit Samsun Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin sağ duyu ve aidiyet duyguları ile doğru bir karar vereceğine dair inancımızı sürdürmekteyiz. Konu meclis gündemine gelmediği takdirde grubumuz tarafından gündem dışı görüşme, soru önergesi verme yoluyla Samsun kentimizin, kurtuluş mücadelemizin tüm hak ve hukukunun aranacağının bilinmesi kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
CHP nin başka işi yok mu
senin gibi işsiz
Beğen (3) Beğenmedim! (1)logo mogo gündem değiştirmeyin sudaki pisliğin üzerine bide su köpürüyor şu saskinin yöneticileri musluktan su alıp içerken video çekip izletsin samsunlulara sorun yokmuş güvenle içilebilir dediler ya.
Aynı logoyu buyuksehir yazan yere saski yazıp kullansınlar iste logo nıye arıyorlar
Saski logo mogo uğraşacağına şu kokuya çare bulsun adam gibi işini yapsın bu ne kardeşim sular ne içiliyor ne yüz yıkamaya geliyor. Takmışlar Atatürk'e kafayı ayıptır işinize bakın vatandaşın sağlığı ile oynamayın şu suyun rezaletine bir çare bulun...
günesle birlikte logoyu yuvarlak mavinin yerine yerlestirilsin.
logonun açılımını da bilsek hakkımız sanırım.
Samsuna uğradı diye şehirle ilgili herşeye adamın resminin koyulmasını tasvip etmiyorum.Selaniklinin Samsunla ne alakası var?