banner388
banner390
banner408

Bel ağrılarından şikayetçi olanlar bu habere dikkat!

Kronik hastalıklar arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan bel ağrıları hakkında herşey haberimizin detaylarında...

Bel ağrılarından şikayetçi olanlar bu habere dikkat!

Kronik hastalıklar arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan bel ağrıları hakkında herşey haberimizin detaylarında...

09 Ocak 2019 Çarşamba 13:02
Bel ağrılarından şikayetçi olanlar bu habere dikkat!

Günümüzde günlük aktivitelerimizi kısıtlayan en önemli nedenlerden biri olan ve her insanın yaşamının herhangi bir döneminde en az bir kez karşılaştığı bel ağrısı hakkında Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, önemli açıklamalarda bulundu.

 BEL AĞRISI NEDEN OLUŞUR?

Belimizde 5 adet omur ve bu omurları birbirine bağlayan kıkırdak yastıkçıklar, eklem yapıları ve bunlara destek olan yumuşak dokular bulunduğunu belirten Cebeci, “Bel omurları, harekete katkısı ve yük taşıma özelliğinin yanında omurganın diğer kısımları gibi omurilik ve sinir köklerine koruyuculuk görevi yapmaktadır. Bel omurlarının içerisinden bacakların kas kontrolünü sağlayan, bacakların duyusunu taşıyan ve idrar, gaita ve seksüel fonksiyonların kontrolünü sağlayan sinirler de geçmektedir. Belde yer alan omur, disk ve yumuşak dokularda gelişen herhangi bir olay bel ağrısına neden olabilir.” dedi.

NELER YAPMAK GEREKİR?

Bel ağrılarının akut ve kronik olmak üzere 2 gruba ayrıldığına değinen Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, “Akut bel ağrılarında genellikle ağrı birkaç gün içerisinde azalır ve birkaç hafta sonra tamamen geçer. Ağrı 3 aydan daha fazla sürerse bu ağrıya kronik (müzmin) bel ağrısı denir. Bel ağrılarının önüne geçilmesi için kişinin fazla kilolarından kurtulması, düzenli spor yapması, uygunsuz duruş, oturma ve yatma pozisyonlarını düzeltmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

HANGİ DURUMLARDA DOKTORA GİDİLMELİ?

Cebeci, “Kişinin tekrarlayan bel ağrısı atakları, kronik bel ağrısı, ağrı şiddetinin giderek artması, bel ağrısına eşlik eden uyluk ve bacakta ağrı, uyuşukluk, güçsüzlük, istemli idrar ve gaita yapamama, seksüel fonksiyon bozukluğu gibi belirtilerin olması, istirahat ile geçmeyen bel ağrısı, bel ağrısı ile birlikte aşırı kilo kaybı, ateş, üşüme ve titreme olması bu ve bunun gibi durumlarda hemen doktora başvurması gerekmektedir. Doktorunuzun önerisiyle ya ilaç tedavisi daha cerrahi bir tedavi uygulanabilir.” uyarılarında bulundu.

Detaylı bilgi ve iletişim için 0 530 028 46 26 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Son Güncelleme: 06.03.2019 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.