banner388
banner390
banner408

Skolyoz hastalığının tedavisi nasıl olur? 

Omurgada eğrilik olarak bilinen skolyoz hastalığının tedavisini Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç anlattı. Genç, skolyoz hastalığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyerek, en yakın zamanda uzmanlara başvurulması gerektiğini aktardı. 

Skolyoz hastalığının tedavisi nasıl olur? 

Omurgada eğrilik olarak bilinen skolyoz hastalığının tedavisini Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç anlattı. Genç, skolyoz hastalığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyerek, en yakın zamanda uzmanlara başvurulması gerektiğini aktardı. 

04 Ağustos 2021 Çarşamba 10:25
Skolyoz hastalığının tedavisi nasıl olur? 

Omurganın sağ ya da sol tarafa doğru eğrilmesi olarak açıklanabilecek skolyoz, günümüzde her yaş grubunda rastlanan ortopedik bir problemdir. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, skolyoz hastalığının tedavisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: 

“Omurga dizilim bozukluğuna bağlı vücutta öne ve yana eğilmelere, vücutta asimetrik görünüşe neden hastaların durumu tarif etmek için kullanılan terime skolyoz denir. Omurga eğrilikleri hayat kalitesini olumsuz yönde etkilediğinden ve hareket kısıtlamalarına neden olacağından dikkat edilmesi gereken bir önemli bir sağlık konusudur. Omurga eğriliği düşünülen hastalarda öncelikle yapılması gereken ayakta dik duruş pozisyonunda hastanın değerlendirilmesi gerekmektedir. Kişinin vücudunda asimetri olup olmadığına bakılmalıdır. Ayakta dik duran bir kişide; Omuzlar aynı hizada mı? Dik durduğunda yana doğru bükülme var mı? Kalçanın bir tarafı bir yanından yüksek mi? Öne doğru eğilmiş kişide kürek kemikleri aynı seviyede mi gibi sorulara cevap aranması gerekmektedir” 

Omurgada dizilim bozukluğuna bağlı skolyoz hastalığının nedenlerini anlatan Op. Dr. Eyüp Genç "Omurgadaki dizilim bozukluğunu tek değiştiren etken omurga hastalıkları olmayıp aynı zamanda bu tür durumlarda omurga eğriliğinin esas sebebi tespit edilmeli ve ona göre tedavi düzenlenmelidir. Omurga eğriliğinin başlıca sebepleri arasında doğuştan kaynaklı kemik yapı gelişiminde bozukluklar oluşabileceği gibi sonradan kazanılmış bel fıtığı, omurilik kanal darlığı ya da bel kayması sonrası olabilir ya da travma sonrası omurgadaki kırığa bağlı olarak omurgada eğrilik oluşabilir. Ayrıca uzun süredir devam eden özellikle kas ağrısı benzeri ağrılar, kalça diz ve ayak rahatsızlıkları da skolyoza neden olabilir” ifadelerini kullandı. ,

SKOLYOZ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Op. Dr. Eyüp Genç, skolyoz hastalığının tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulunarak

“Skolyoz olduğu tespit edilen hastalarda omurga eğrilinin altında yatan sebep araştırılmalı ve en yakın zamanda uzman bir doktor tarafından tedaviye başlanmalıdır. Omurgadaki eğriliğin derecesi, eğriliğin derecesinde artma olup olmadığı, hastanın fonksiyonel kapasitende azalmaya neden olup olmaması gibi durumlar değerlendirilmeli ve altta yatan sebepler tespit edilerek ameliyatlı ya da ameliyatsız tedavi yöntemleri ile skolyoz başarı ile tedavi edilmelidir.” dedi. 

Son Güncelleme: 04.08.2021 10:31
Anahtar Kelimeler:
SkolyozSağlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.