Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Atakum ilçesinde yapılan dolgu kıyılarla ilgili açıklama yaptı.
"MÜCADELE VERİYORUZ"
Basın mensuplarıyla keşif yapan Yurt, "Biz bu sahil düzenlemesini yapmadan önce, denizden gelen dalgaların binaların duvarlarını yaladığını görüyorduk. İnsanoğlu çok çabuk unutuyor. Yapılan tüm hizmetlerin hepsini unutmuş oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz, sahil düzenlemelerini bitirip geliştirdiğimiz gibi yıllarca arkasını denize dönen bir Samsun’u kurtarmak adına mücadele veriyoruz. Yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki bir sahil düzenlemesinin 20 kilometresini Samsunluya kazandırdık. Ben çocukluğumda çok iyi hatırlıyorum, yakınlarımızla denize girmek istediğimizde Sinop sınırına gidiyorduk. Fakat Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde Samsun denizle buluştu ve denizle özleşti" dedi.
7 MAVİ BAYRAKLI PLAJ
Samsun'da 7 tane Mavi Bayraklı plaj olduğunu hatırlatan Yurt, "İnsanlarımızın artık Sinop’a kadar gitmesine gerek kalmadı. Bugün de biz denizimizde oluşan dalgaların sahile ve insanlarımıza ulaşmasını kesmek adına bir dolgu çalışması başlattık. İnsanlarımızın suyla bağlantısını kesmemek adına dalgaları önlemek için büyük bir set yerine bu şekilde bir dolgu yapmayı uygun gördük. Ankara’dan gelen teknik heyetle birlikte bu alanda incelemeler yaptık. Bu olayları anlattık. Dev deniz dalgalarına karşı sahilde ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi tartıştık. Yapılan incelemelerin ardından bu şekilde proje geliştirildi. Bu proje dalganın kıyıya olan tesirini kesmek ve sahilimizi korumak için yapılan bir projedir. Bu proje sahilleri yok etmek adına yapılmadı" diye konuştu.
DALGALARA DEĞİL İŞGALCİLERE ÖNLEM ALSINLAR,Atakum dalgalardan
rahatsız olmuyozki,işgalcilerin müzik sesinden oluyoz,sahil boyu.Hatta mahke
menin verdiği yıkım kararını uygulasınlar.taa 2011 de kazandık,Denizevleri
214 sokağa girin bi uçtan duyuluyo
Bu iş dalga önleme deyil halkla dalga geçme işi. görüntü kirliliği !
Deniz olmayan bi yerden heyet geliyor böyle yapın diyor heyetsiz düşünemedinizmi bunları
Marina diye bir ucube yaptınız ,şu anki işlevi nedir? O güzelim körfezi foseptik çukuruna dönüştürdünüz.Yapılan güzel işler her zaman desteklenir.Yaptıgınız her tahkimat ve dolgu diğerinin müjdesidir.Bizde bu kentte yaşıyoruz neyin iyi olduğunu,sonucunda neler yaratacağı bilmek için kain olmaya gerek yok.Denii hesapsız kitapsız dizginlemek kalkmayın,kıyı mühendisliği diye bir bilim dalı vardır.Samsun ilinde Karedeniz sahiline yapılan ciddi imalatlar var Yakent gemici barınağı geçmişte uzatıldı şehir i korumak için yapılan tahkimat karın durumu ortada o güzelim sahil berbat edildi,Dereköy balıkçı barınağı yapıldı sahil berbat edildi ,önlem için yapılan T'ler ,diğer T'ler yapılmasına neden oldu,Aynı durumda Körfeze yapılan marina imalatında sonra ,gezi yolunda ek dolgu ve tahkimat karın yapılmasına neden oldu ve oluyorda.Çobanlı iskelesi yapılana kadar daha öncelikli olarak Barış bulvarı Balaç ve AFAD kavşağında farklı seviyeli kavşak yapılsa idi binlerce aracın ışıklarda durup ve kalkmasına gerek kalmayacaktı,zaman ve ekonomik olarak ciddi bir kazanım olacaktı.Umarım yeni yapılacak Kent ana ulaşım planında değerlendirilir.
Sahilin kumsalın içine ettiniz be
Dereköy balıkçı barınağının doğusunda kalan tüm kumsalı yok ettiği gibi hicbir ışe yaramayan yat limanının da Atakum sahilini yok edeceğini daha önce uyardık. Dinlemediler. Denizin kıyısına kaya yığmakla kumsalı kurtaramayacak denize T yapmak zorunda kalacaksınız. Doğayı tahrip ederek düzenleyemezsiniz.
Ben 30 yıldan fazla atakent sahilde oturuyorum. Kusura bakmayın katılmıyorum denuzim5evkerin duvarlarını yaladığı söyleminize . Bu deniz karadenizde tabiki hırçın . Fakat dalgalar gelir kumsalda durulur geri dönerdi. Kumsalın üzerin e beton döküp denizin önüne duvar örüldüğü için dalgalar bu yapılan suni şeyi kirbata uğraşıyor. Bu defa da hatayı hatayla irtmete çalışılıyor biraz daha ileri gidip dolgutmta devam ediliyor . On yıl öncesine kadar evimin önündeki jynsaldan denize girerdik mahalle sakinleri olarak . Kişin dahi kumsalda piknik yapardık . U gün ise o kumsalda 40 metre eninde yürüme yolu beton var ve betona kıyı olmuş deniz pislik biriktiriyor önümüzde
Çünkü denizin içindeki çer çöpü atacak kumsalı yok edildi . Affınıza sığınarak sormak istiyorum . Vatandaşa hizmet diye yaptığınız şeyden o vatandaş mutsuz oldu madur oldu . Acaba bunun telafisi olacak mı?
Saygılar
Biz doldulu değil, doğal bir deniz, sahil istiyoruz. Plajları işgal etiniz/edilmesine izin verdiniz sonra da neymiş dalgaya önlemmiş. Biz sahilimizi plajımızı istiyoruz.