Samsun'daki Çarşamba Havaalanında incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Samsun-Çarşamba Havalaalanında karşılandı. Pistte yapılan incelemeler sonrasında Samsun Valiliğinde toplantı yapan heyet, daha sonra basın karşısına çıktı.
"NORMALDE 1 YIL KAPATMAMAMIZ LAZIM"
Deniz dolgusu üzerine gerekli tedbirler alınarak yapılan bir havalimanı olmasına rağmen zaman içerisinde bu tip çökmeler oluşabileceğini belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ''Herhangi bir aksama olmaması için ihale sürecini başlattık, normalde havalimanını 1 yıl kapatmamız lazım. Ancak havalimanını 1 yıl kapatmak ne bizim, ne de Samsun yöneticilerinin istediği bir şey, bu nedenle de gece gündüz çalışıp, en az kapatmayla nasıl çözeriz diye çaba sarf ettik. Kapanmadan çözülmez, 3 aylık kapatmayla ancak sorun ortadan kalkar. 1 Mart itibariyle havaalanı kapanacak ve 3 ay içerisinde bitireceğiz, çünkü olimpiyat oyunları var. Samsun'un uçuş ihtiyacı ise Merzifon ve Ordu havalimanlarından karşılanacak'' dedi.
YENİ TERMİNAL YAPILACAK
Nevşehir'de, Bitlis'te kapatılmadan çözüldüğü söylenmesi üzerine gidip inceleme yaptıklarını belirten Bakan Arslan, ''Kars'da 6 ay kapattık ve Samsun bu kadar kısa sürede onarılan ilk havalimanı olarak örnek olacak. Havalimanında yaptığımız incelemeler sırasında terminal binasıyla da ilgili bilgi aldık. Önümüzdeki sene projeyi bitirir bitirmez, yeni terminalin yapımına başlayacağız ve şu an kullanılan mevcut terminali de dış hatlar olarak kullanacağız. Samsun'da yolcu sayısı ileride daha da artacağından taks yolu ihtiyacımız da olacak. Bununla ilgili olarak da orta vadeli bir süreci başlatacağız.'' diye konuştu.
Kaynak: Haber Gazetesi / Zerrin Somuncu
25 Kasım 2016 Cuma 13:42
Son Güncelleme: 26.11.2016 18:29
Nusret Sağlam'ın dediği bir şey var. Şartnamede havaalanındaki hizmetin aksamaması için her türlü tedbiri yüklenici firma alacaktır diye. Eğer bu şart yüzünden fazla para verildiyse ihalenin iptal edilmesi gerekmektedir. Çünkü işin bir kısmının idare tarafından yaptırılmaması yüklenici sorumluluğundan çıkar. İhale bedelinden eksik ödeme yapılır diye şart yoksa yüklenici haksız kazanç sağlamış olur. Yani bizim paralarımız hovardaca birilerine aktarılmış olur. İhalenin iptal edilmesi için birilerinin devreye girmesi lazımdır.