banner388
banner390

Başkan Doğan: Daha estetik ve daha konforlu bir Atakum Sahili

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Atakum sahili hakkında konuştu; estetik ve kullanım kalitesini devamlı arttırıyoruz dedi. 

Başkan Doğan: Daha estetik ve daha konforlu bir Atakum Sahili

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Atakum sahili hakkında konuştu; estetik ve kullanım kalitesini devamlı arttırıyoruz dedi. 

16 Temmuz 2024 Salı 18:50
Başkan Doğan: Daha estetik ve daha konforlu bir Atakum Sahili

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum sahili adına özenli çalışmalar gerçekleştirirken hem doğal yaşamı koruyor hem de ziyaretçilere daha konforlu bir sahil bandı sürüyor. Ekiplerce yapılan çalışmalar kapsamında sahil bandının estetik ve fonksiyonel açıdan en üst düzeye erişmesi hedeflenmekte.  Atakum’da gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Başkan Doğan, “Atakum Sahilimiz bizim için çok kıymetli bir alan. Bu nedenle bu güzel sahil bandını her birimizin gurur duyacağı bir noktaya taşımak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” diye konuştu.


Çalışmalar kapsamında sahil alanındaki yeşil bölgelerde her gece sulama yapılıyor, düzenli olarak çim biçimi ve gül adalarındaki ot temizleme işlemleri gerçekleştiriliyor. İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde gübreleme faaliyeti gerçekleştirilirken, kaldırımlardaki ağaçlar da tankerlerle sulanıyor. Ağaç ve çalıların budama, form verme ve bakımı ekipler tarafından periyodik olarak yapılıyor. Yürüyüş yolları süpürge araçları ve tankerlerle sıcak su kullanılarak yıkanıyor. Tüm bu çalışmalar Mavi Bayraklı plaj standartlarına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Sahil kanalı, yeşil alanlar ve tuvaletler düzenli olarak ilaçlanıyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda hayata geçirilen ücretsiz seyyar tuvaletler de hizmet veriyor.
Ayrıca sahildeki bankların, çöp kovalarının, cankurtaran kulelerinin bakımı ve onarımı da düzenli olarak yapılıyor; tabelaların ve demir/ahşap aksanların boyanması, bakımı ve onarımı sağlanıyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra belediye ekipleri tarafından sahil bandında trafik konforunu etkileyen tamiratlar tamamlanarak, kaldırımların onarımı gerçekleştiriliyor. Bisiklet yolu ve sahil yürüyüş yollarındaki çalışmalar da titizlikle sürüyor” sözlerini kullandı.

TİTİZLİKLE ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİRİLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan konuşmasına, “Atakum sahili, sadece şehrimizin değil aynı zamanda bölgemizin önemli bir cazibe merkezlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Samsun’umuz 17 ilçesi ile çok büyük potansiyele sahip bir şehir. Biz de bu potansiyelin bilincinde hareket ediyoruz. Atakum Sahilimiz de hemşehrilerimizin keyifle vakit geçirdiği, aileleriyle bir araya gelip huzur bulduğu, denizle buluşan bir cennet köşesi konumunda. Sahilimiz, doğal güzellikleriyle olduğu kadar sosyal ve kültürel açıdan da büyük bir rol oynuyor.

Bu nedenle sahilimizin temizliği, bakımı ve düzeni hem şehrimizde yaşayan hemşehrilerimizin hem de farklı şehirlerden gelen misafirlerimizin memnuniyeti için çok önemli. Bu nedenle bizler bu kıymetli sahil bandını daha da güzelleştirmek herkesin rahatlıkla faydalanabileceği bir ortam haline getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sahilimizin estetik ve kullanım kalitesini sürekli olarak artırmak için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Kaldırım taşlarından çiçeklere, peyzaj düzenlemelerinden temizlik işlemlerine kadar her detayı özenle inceleyerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bankların sayısını artırarak daha fazla dinlenme ve sosyalleşme alanı oluşturuyoruz. Çöp kovalarının bakımı ve yenilenmesi konusunda da gereken özeni gösteriyoruz. Çünkü temiz bir çevre hepimizin hakkıdır. Yine hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz yeni seyyar tuvaletimiz de hizmet veriyor. Atakum sahilimiz bizim için çok kıymetli bir alan. Bu nedenle bu güzel sahil bandını her birimizin gurur duyacağı bir noktaya taşımak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” sözleriyle devam etti.

Kaynak: İHA
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2024-07-17 15:16:16

Bakım.. temizlik...iyi...harika bir hizmet... sağol başkan...

Avatar
vatandas 2024-07-17 00:43:05

Bir de su yerlere cekirdek kabugu ve cop atmayi biraksak ne guzel olurdu .. Temizlemek onemli ama ondan daha onemlisi temiz tutmak .

Avatar
Birol 2024-07-17 08:21:49

Atakum sahilinde Yeşilyurt AVM önündeki büfeci denizi şezlonglar la işgal etmiş durumda kiralanması ne kadar hukuksal bilemem bildiğim denizden 50 metre halka açık alandır.isgal edilemez

Avatar
atakumlu 2024-07-17 08:39:57

Merhaba, atakum sahil üzerindeki wc ve duşlar çok bakımsız haldedir. ne ışıkları yanıyor, ne kapıları kitleniyor koyulan sabunlar bile köpürmüyor. bu konuda gerçekten bir şeyler değişmeli bu olanlar güzel sahilimize yakışmıyor. insanlarımızında hassasiyet göstermesi gerekiyor. iş sadece belediye ye kalmamalı.

Avatar
Aycan Gencal 2024-07-17 12:32:40

İncesu dan sonrası sahil degil mi? Sayın başkan.
Buraların yolu ne olacak.
Kıyı Kenar Kanunu ne zaman uygulanacak ve bu yol ne zaman düzenlenecek.
Kıyı kenar çizgisi içindeki ihlaller yüzünden 50 yıldır suren bir mahkeme var.Komsularim hep öldüler.Ömrumiz bitti ama nedense bu sahil yolu projesi ve bizim tapu davasi bitmedi.
Rantçılar gasp edenler yaşiyor...
Kiyi erezyonu polis okulunu da gecti.
Az bir kumsal kaldı o da yok olacak.

Avatar
Kartal 2024-07-17 21:36:31

Sahil boyu Samsun için büyük bir şans. Mutlaka bireyler yapılıyor ancak eksikliklerin de olduğu muhakkak. Kumsal kısmı düzenlenmeli ve alınacak bir araçla sürekli kum dahil temizlenmeli. Duş kısımları temiz calisir durumda ve belli aralıklarla sahil boyu olmalı. Yine sahil boyu kamelyelerin yapılması değerlendirilebilir. Kamelyalar ücretli olabilir ve diğer giderler de oradan karşılanabilir. İnsanlar gölge aradıkları için bütün agac yanları dolu oluyor. Sizler sorumluluk makamı olarak muhtemelen bu konularda farklı planlar yapiyorsunuzdur.

Avatar
Hakan 2024-07-17 09:41:45

Tamam anladık daha konforlu estetik bir sahil ama hani büyükşehirler bütünşehir oldu oldu ya Büyükşehir olarak sadece görev alanınızın Atatürk Bulvarı ve Atakum sahili olmadığını hatırlasanız da birazda içerlerde neler oluyor yollar kaldırımlar nasıl onlara baksanız nasıl olur diyorum.

Avatar
Sercan 2024-07-18 10:45:16

Başkanım sizin dönem öncesi Sahil kafeler ihale ile verildi ancak şu an sahili işgal etmişler Incesu kafe yi inceleyin kiraladığı m2 sonrası ilave ek bina ve büyütme yaptı , haksızlık oldu ihale girenler mağdur edildi , Atakum sahilde denize girecek yer çok ancak gölge veya halk plajı konsepti ile kismi alanlar yaratılmalıdır , ücretsiz hasır sabit şemşiye WC ve duş yeterli olacaktır aksi takdirde çadır ve piknikçileri kovalamak zorunda kalıyorsunuz