Samsun haber - Tarihçi-Sosyolog ve Samsun Tarih Derneği Başkanı Emin Günaydın, örnek olacak bir projeye imza atarak 'Dedemin Hikayesi' çalışmasını hazırladı.
Elektronik cihazlarla vakit geçiren çocukların aileleriyle vakit geçirmesi amaçlanırken gelenek ve görekler öğretilecek. Nesiller arasında bir nevi köprü kurulacak olan projede insani değerler olan sevgi, saygı, birliktelik ve paylaşım ön plana çıkacak.
Başkan Günaydın yaptığı açıklamada, "Kaybolan değerlerin yeniden inşası için başlatılan 'Dedemin Hikayesi' projesinin hedefi ile çocukların günümüz ekonomik siyasi ve sosyal şartlarını dedelerin ve ninelerinin yaşadıkları ekonomik siyasi ve sosyal şartlarıyla karşılaştıracak. Çocuklar bu proje ile Türk kültürünü, geleneğini öğrenecek. Tük edebiyatının sözlü ve yazılı edebiyat ürünleri olan masal, destan ,efsaneleri öğrenmelerini sağlanacak. Mazinin çocukları bugünün büyükleri olan dedeler, geçmişte teknoloji yokken nasıl vakit geçirdiklerini ve günümüzdeki teknoloji tutsağı olan ve teknolojiyi yanlış kullanan çocukların vakitlerini nasıl verimsiz geçirdiğini, büyükleriyle iletişim kurmadan yalnız ve yabancılaşan bir hal aldıklarını somut bir şekilde ortaya koyulacaktır. Proje, hazırlanırken aile büyükleri, soy ağacı tabloları, aile fotoğraf albümleri, çocuk psikologları, sosyolog, öğretim görevlileri ve gelişim kitapları gibi kaynaklardan yararlanılacak" dedi.
Cok guzel bir proje.cocuklar deger yargilarimizi kazanmasi gerekir.yanliz biz elektronigi aliriz ellerindende bazi okullarda teknoloji serbes ve etkinlik derken magazin fotograflari sergileniyor cocuklar teknolojinin iyi yanindan cok magazin spor yonuyle ilgileniyor bu teknolojiye okulda dur demeliyiz tum ozel hayat ortak integram ve ortak vasap gurubuyla odevler bahanesiyle cocuklar yok olmasin .okullarda labaratuarlar ve atolyeler olmali ki cocuklar hazir yerine kendisi uygulamali konuyu anlamali basarili olmali.nesiller hazirlari bulup tembel nesil olmamali
Emin hocama basarilar diler bu calismasindan dolayi tebrik ederim