banner388
banner390
banner408

Otizme Farkındalık İçin Bir Araya Geldiler

Samsunlular, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Atakum sahilinde Otizme Farkındalık etkinliğinde bir araya geldiler.

Otizme Farkındalık İçin Bir Araya Geldiler

Samsunlular, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Atakum sahilinde Otizme Farkındalık etkinliğinde bir araya geldiler.

02 Nisan 2017 Pazar 16:53
Otizme Farkındalık İçin Bir Araya Geldiler

Samsun Haber - 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Atakum Ömürevleri Mahallesindeki Deniz Kızı Parkında otizme farkındalığı arttırmak için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında otizmli çocuklarla oyunlar oynanırken Pazar gününü değerlendirmek için sahilde yürüyüş yapan vatandaşlara otizm hakkında bilgilendirme yapıldı.

“Otizm Hakkında Bilgisi Olmayan Kalmasın İstiyoruz”

Düzenledikleri etkinlik hakkında açıklamada bulunan Varyant Özel Etiğim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Özlem Temiz, “Kurumumuz olarak birçok aktivite yapıyoruz fakat bugün özel bir gün. Bugün Otizm Dünya Farkındalık günü. Bu yıl 2 Nisan Pazar gününe denk gelmesi bizim için büyük bir avantajdı. İnsanların tatil günlerinde sahilde vakit geçireceğini düşünerek daha fazla insana ulaşmak için etkinliğimizi burada yapmaya karar verdik. Daha önceleri salonlarda düzenlediğimiz etkinliklere sadece otizm hakkında farkındalığa sahip olanlar geliyorlardı.  Atakum sahilinde yaptığımız bu etkinlikle otizm hakkında bilgisi olmayan insanların dikkatini çekmiş oluyoruz” dedi.

Her 68 çocuktan Biri Otizmli Doğuyor

Dünyada her 68 çocuktan birinin otizmli doğduğu söyleyen Temiz, “Bu kadar önemli bir konu hakkında daha herkesin daha fazla bilgisi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de 2017 yılında yapacağımız tüm etkinliklerimiz sokaklarda yapmayı planlıyoruz. Herkesin otizmin farkında olmasını istiyoruz. Artık otizmli bir çocuğa sahip olan anne babaların çocuklarıyla birlikte rahatlıkla istedikleri kafeye, restorana veya istedikleri herhangi bir yere girebilsinler ve çocukları otizmden dolayı kontrolsüz bir davranış sergilediğinde toplum bunu normal karşılasın istiyoruz. Çocuklarımız bu şekilde otizmi yenebilir, bu şekilde aileler toplumla bütünleşebilir” şeklinde konuştu. Temiz, sözlerini “Bizlere destek için buraya gelen Aksi motosiklet grubuna ve Samsunlu bisikletçi arkadaşlarımıza ve otizmin farkında olan herkese teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

Samsunlu Motorcular da Otizmli Çocuklar İçin Oradaydı

Otizmli çocuklara ve ailelerine destek vermek için etkinliğe katılan Aksi Motor grubu adına konuşan Hakan Dinçer, “Arkadaşımla beraber otizme farkındalık etkinliğine destek olmaya geldik. Biz otizmli çocuklarımızın farkındayız. Onların bugün bir nebze bile yüzlerini güldürebildiysek; ne mutlu bize. Adımız Aksi ama kalbimiz yumuşak ne mutlu bize” dedi.

Otizm Nedir?

Gündelik hayatta birçok insanın adını duyduğu halde ne olduğu hakkında tam olarak pek kimsenin bilgisi olmayan otizm, toplumda down sendromu ile karıştırılıyor. Peki Otizm nedir? Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Özel Eğitim öğretmenliği yapan Serdar Gündoğdu otizmin ne olduğunu “Yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan ve yaşam boyu süregelen yaygın gelişimsel bozukluktur. Bu gelişimsel bozukluğu şöyle açabiliriz; bizim gibi görmeyen bizden farkı gören, bizim gibi duymayan bizden farklı duyan, bizim gibi koklamayan ve duyu organlarını bizden farklı kullanan insanlardır. Mesela bizim almadığımız kokuları onlar alabilirler,  bizim duyamadığımız işitsel uyaranları onlar çok hassas şekilde duyabiliyorlar ve bunlar farklı tepkiler verebiliyorlar” şeklinde açıkladı.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 02.04.2017 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.