banner388
banner390
banner408

Prof. Dr. Ahmet Güler 37 yıllık birikimini aktardı

OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güler, arıcılık alanındaki birikimlerini "Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri" kitabında anlattı.

Prof. Dr. Ahmet Güler 37 yıllık birikimini aktardı

OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güler, arıcılık alanındaki birikimlerini "Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri" kitabında anlattı.

05 Kasım 2017 Pazar 11:29
Prof. Dr. Ahmet Güler 37 yıllık birikimini aktardı

Samsun Haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güler, arıcılık alanında 37 yıllık birikimini "Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri" kitabında bir araya getirdi.


Prof. Dr. Ahmet Güler, "Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri" kitabını 22 yılda tamamladı.


Kitabı hakkında konuşan Prof. Dr. Ahmet Güler, "Arıcılık alanında 37 yıllık bir çalışmam var. Bu kitabı 22 yılda yazdım. 34 yıl konar göçer arıcılıkla uğraştım. Türkiye'nin her bölgesine arı koydum. Bu arıcılık anlamında benim için çok faydalı oldu. Bu süre zarfında edindiğim bilgileri, izlenimlerimi ve araştırmalarımı bu kitaba yazdım. Bu kitabı yazarken arıcılıkla ilgili dünyadaki çalışmaları ve araştırmaları da takip ettim. Bu kitap temel bir kaynak niteliğinde. Kitapta arıcılıkla ilgili yetiştirme, hastalıklar, arı ürünleri, arının yararları, saf ve hileli balların nasıl ayırt edilebileceğiyle ilgili yöntemler, Türkiye'deki arı gen kaynakları, arı ırklarıyla ilgili morfolojik standartları, ana arı kalitesi, koloni yönetim bölümü, yapay tohumlama gibi konuları çok detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Arıcılığı hiç bilmeyen bir insan ne yapmalı sorusunun cevabı da bu kitapta. Arıcılığı hiç bilmeyen birinin okuduğunda rahatlıkla anlayabileceği bir kitap. Lisans, yüksek lisans, öğretim üyeleri için de çok önemli bir kitap. Türkiye'de arı ıslahı ile ilgili bu güne kadar bir makale yok. Bu kitabın en az 80 sayfası arı genetiği ve ıslahıyla ilgili. Arıcılığın ticaretini yapacak kişiler için de çok önemli bir kitap. Üründe saflık, taklit, tahşiş, hile, katkı, kalıntı nedir? Bu soruların cevabı bu kitapta. Bal nedir, nasıl olmalıdır sorularının cevabı bu kitapta. Rastgele kitap yazılmaz. Türkiye'deki arı ırklarının 41 morfolojik karakterine ilişkin standardizasyonu bu kitapta. Arı yetiştiriciliğini bölgelere göre yazdım. Bölgelerin bitki kaynaklarının neler olduğunu yazdım. Detaylı bir şekilde hepsini yazdım. Türkiye'nin en iyi nektar üretim havzalarını yazdım. Buraların ne kadar arı göçü aldığını hepsini yazdım. Umarım bu kitap arıcılıkla uğraşan herkese bir kaynak olur. İnsanlar bundan faydalanır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
beyz 2017-11-09 13:24:09

hocam bu kitabı nereden temin edebiliriz?

Avatar
Celal kayan 2017-11-14 13:18:17

Ben arıcılıkla uğraşan tarım danışmanıyım, sizlerin tecrübesini aktardığınız,el emeğiniz göz nurunuz kitabınızda yararlanmak istiyorum. Ödemeli gönderme imkanınız varmı?

Avatar
Halis Yazıcı 2017-11-22 22:06:41

Emekli öğretmenim.Öğrenmenin yaşının ve sınırının olmadığına inananlardanım.Kitabımınızı edinmek,değeli bilgi birikiminizden yararlanmak istiyorum.Kitabı nasıl edinebilirim?Yazarsanız sevinirim.Selam ve sevgilerimi yolluyorum.

Avatar
MURAT AYDIN 2019-07-05 15:06:35

Kitabı nasıl temin edebilirim. Bursa da yaşıyorum