Samsun Haber-Samsun Büyükşehir Belediye Ulaşım Dairesi Başkanlığı Kentiçi Toplu Taşıma Denetim Ekiplerinin 'Güvenli Ulaşım' adı altında toplu taşıma araçlarına yaptıkları denetim devam ediyor. Denetim kapsamında ayda 2 bin 546 araç denetimden geçerken 814 araca 'idari para cezası' ve diğer yaptırımlar gerçekleştirildi.
"SAMSUNLULARI GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLIYORUZ"
Vatandaşların güvenli ulaşım sağlaması adına sıkı denetimlerin yapıldığını ifade eden Başkan Şahin, "Kent İçi Toplu Ulaşım Yönetmeliği, Servis Araçları Yönetmeliği, Ticari Taksi Yönetmeliği, Deniz ve İç Sularda Çalışacak Ulaşım Araçları Yönetmeliği, N Plakalı Araçlarla Toplu Ulaşım Yönetmeliklerinin de içinde bulunduğu sekiz farklı yönetmelik düzenlendi. Yürürlüğe alınan yönetmelikler arasında yer alan Kent İçi Toplu Ulaşım Yönetmeliği kapsamında, Samsun İl Emniyet Müdürlüğünün de katkı ve destekleriyle Kent İçi Toplu Taşıma denetimi uygulamasına başlandı. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra başta öğrenci servisleri olmak üzere servis araçlarının hizmet kalitelerini daha da arttırmalarını sağladıklarını da vurgulayan Başkan Zihni Şahin, "Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis ekipleri ve zabıta ekiplerimizin katılımı ile 'Denetim Ekibi' oluşturuldu. Bu kapsamda 3 farklı ekip tarafından, ticari faaliyetlerini sürdüren toplu taşıma araçlarında ve durak, güzergâh gibi toplu taşıma hizmet noktalarında şehir içi trafiğin güvenli ve düzenli hale getirilmesi amacı ile kesintisiz ve düzenli olarak denetimler yapılıyor. Kent içi toplu taşım durakları ve benzeri yerlere yapılan uygunsuz araç parkları kontrol edilirken toplu taşım araçlarına ait çalışma ruhsatı, uygunluk belgesi ve sürücü belgeleri de denetleniyor" sözcüklerini kullandı.
Nisan ayında başlayan denetimlere ilişkin Başkan Şahin, “8 aylık süreçte Samsun ili içerisinde hizmet veren ticari araçların mevzuatlarına uygunluk denetimleri ve yetkisiz ticari faaliyet yürüten araçlara yönelik bugüne 2 bin 546 araç denetimden geçirildi ve toplam 814 araca idari para cezası ve yaptırım uygulandı" bilgisini verdi. Şahin, "Samsun’da her vatandaşın hak ettiği toplu ulaşım hizmetini alması için başlatılan denetimler aralıksız sürdürülecek" ifadelerini kullandı.
800 küsür ticari araca cezai işlem uygulamışsınız güzel fakat cezai işlemlerin çoğu ayakta yolcudan kesiliyor. Madem bu ayakta yolcu taşımak yasak neden çoğu otobüsler 100 kişi ayakta taşıyor ve bunlara neden hiç cezai işlem uygulanmıyor. Ticari dolmuşlar ve minibüsler toplu taşıma aracı olarak geçiyor otobüsler neden bu kategoriye girmiyor. Belediye bünyesinde olduğu için otobüsler denetlenmiyor ama fakir fukaranın dolmuşlarının her gün önü kesiliyor ve denetim yapıyoruz havasında işlerinizi yürütüyonuz. Siz bu dümeni 10 yaşındaki çocuğa anlatın belki inanır. Halk hepinizin ne olduğunu biliyor merak etmeyin..
Bence, Otobüste ayaktaki yolcu rahat bir şekilde tutamaçlari tutup seyahat edebiliyor fakat dolmuşta böyle bi olanak yok. Bu yüzden otobüste ayakta yolcu serbest dolmuşta yasak. şahsi fikrimdir..
Beğen (0) Beğenmedim! (0)Neyin denetimi dolmuşlar yaya geçitlerde bile kural dinlemiyor
Evet 20 yaşındaki arabalara müsade edip güvenli taşıma saglanıyor
Helal olsun orayada el attiniz mi tebrikler.
Bu dolmuşçu milleti kendi güzelgahlarını benimsediği için sadece onlar varmış gibi sanki yol önceliği onlarınmış gibi önce yolcunun sonra kendi güvenliğini sağlıyacağına makaslar hızlı kullanmalar kendi akıllarınca sakalaşmalar bunların önüne geçilmesi lazım denetimlerin sıklaştırılması lazım psiko teknik belge src aklınıza gelebilecek tüm belgerin olması lazım veriyor aracı kendi akrabasına sade bi ehliyetle olmasın
Can kardeşim yol bizim gibi davranmamiz normal çünkü belediye aylık 25 bin Tl Ye yakın Her hattan yol işgaliye parası alıyor arabayi akrabasina vermesi veya arkadaşina verme olaylarına bende karşıyım maalesef derneklerin eksikliği var bu konularda saygilar..