Samsun'da hayvanat bahçesine yapılan 50 kuruşluk zam nedeniyle ziyaretçi sayısı düşüşe geçti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Nurhan İşler, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Her sene artış gösteren ziyaretçi sayısı 2017’de yapılan 50 kuruşluk zam nedeniyle biraz azaldı. Öğrenci girişi 25 kuruştan 50 kuruşa, tam kişi girişi de 50 kuruştan 1 liraya çıkartılınca, 2016 yılında 277 bin 484 olan ziyaretçi sayısı, 2017’de 269 bin 917 kişiye geriledi. Böylelikle zam yapıldıktan sonra hayvanat bahçesindeki ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre 7 bin 567 kişi azalmış oldu. Hayvanat bahçesini kurulduğu günden bugüne kadar 3 milyon 60 bini biletli, turlarla beraber toplam 4 milyondan fazla kişi ziyaret etti.
"ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞTÜ"
Nurhan İşler, hayvanat bahçesine yapılan zam ile ilgili olarak, "Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Karadeniz’in ilk ve tek hayvanat bahçesi olmasından dolayı ilgi odağı haline geldi ve günümüze kadar 4 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Bu hayvanat bahçesindeki amacımız ticareti işletme mantığıyla çalışmıyor. Genel anlamda yaban hayatını tanıtmak ve insanların okullarda ve ders kitaplarında gördüğü fotoğrafları canlı bir şekilde görmesini sağlamaktır. Bu kültürel zenginliği toplumla birlikte bütünleştirmek için kurulduğu zamandan 2017 yılına kadar öğrencilerden 25 kuruş, bireylerden ise 50 kuruş alınıyordu. Geçen sene bir zam yapalım dedik. Öğrenci girişini 25 kuruştan 50 kuruşa, tam girişini ise 50 kuruştan 1 liraya çıkarttık. Bu zam da ziyaretçi artışında bir miktar olsun düşmeye neden oldu. 2016 yılında 277 bin 484 kişi hayvanat bahçesini ziyaret ederken, 2017 yılında ise 269 bin 917 kişi hayvanat bahçesini ziyaret etti" ifadelerini kullandı.
İşler, hayvanların bakımları ile ilgili olarak ise, "Hayvanat bahçemizde vahşi hayvanlar, egzotik hayvanlar ve evcil hayvanlar var. 50 türden 200 adet hayvan bulunuyor. Vahşi hayvan olarak aslan ve ayılarımız var. Egzotik hayvanlarda ise babun gibi hayvanlar var. Birçok da evcil ama zor bulunan hayvanlar var. Hayvanların beslenmeleri ırklarına göre değişiklik gösteriyor. Bazı hayvanlar her gün beslenirken, bazı hayvanlar ise birkaç günde bir besleniyor. Kışın hayvanları, kış evlerinde ısıtıcılarla ısıtıyoruz. Yazın ise fıskiyeler sayesinde serinlemelerini sağlıyoruz" dedi.
Hayvanat bahçesinde bulunan hayvan türlerinin sayısının artırılması temizliğe özen gösterilmesi biraz ilgi çekici renklere boyanması bunlardaki değişiklik 2018 de artış verecektir
Kardeşim zamlar alakası yok deisiklik yok bir maymun lan olurmu bu iş yeni bir hayvan getirecek kulaktan kulağa yayılacak bak sen ozaman artışa
Hayvanların tutsak edilmesine karşıyım. Olmamalı böyle bir uygulama. Bakım ve tedavi evi olabilir. Hasta ve yaralı hayvanların yeniden doğaya salınıncaya kadar konaklama tesisi olabilir ama esaret hayatına karşıyım. Gözlerimizi kapatıp 5 dakika empati yapalım. Eminim çıldırırız düşündükçe.
İçinde ilgi çekicek hayvan yok gidiyoruz bişey boşuna gitmişiz aslan var oda akşama kadar uyuyor
tavukdan başka bişey yok kümes hayvanı görmek için 1 lira çok fazla hakkı 0,25 kuruş
Hayvanat bahçesi değil orası bence samsun icin rezil bir hayvanat hapishane si ...bir ayı ve aslan asla o kadar dar alanda olamaz biz çocukken kümes hayvanlarını öğrendik içlerinde aslan ve ayı yoktu fakat yetkililer neden o koltukta oturuyor bunları biz mi cozelim ...insan olarak hiçbir yere sığmıyor uz fakat dili olmayan hayvanciklari kafese tıkır para kazanmaya çalışıyoruz yazık diyorum rezillik..
Avrupa’nın her bir şeyini örnek alıyorsunuz da her ay bir çoçuğa 400£ verseydiniz iyi olacaktı