Samsun Haber-Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile OMÜ Siber Güvenlik Topluluğunun, birlikte düzenlediği Karadeniz'in en büyük siber güvenlik etkinliği 'Samsun Bilgi Güvenliği Zirvesi' Samsun OMÜ ev sahipliği yapacak. Zirvede siber güvenlik alanında boy göstermiş uzman konuşmacılar, siber güvenlik ile ilgili pek çok bilgiyi katılımcılara aktaracaklar.
BİR ÇOK YER SPONSOR OLDU
Samsun OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda 2 gün boyunca sürecek siber güvenlik zirvesine bir çok resmi kurum ve özel şirket sponsor oldu. Samsun'da düzenlenen Karadeniz'in en büyük siber güvenlik etkinliğine Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, BTK Samsun Bölge Müdürü Mustafa Semerci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Mustafa Seçkinbuz, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Erkan Yücedağ, Türk Telekom İl Müdürü Baki Günay, Türksat İl Müdürü Hüseyin Türktemel, TURKCELL Bölge Müdürü Özgür Büyükkaraca, Vodafone Bölge Müdürü Gökmen Eyüpoğlu, Avea Teknik Bölge Müdürü Zekai Demir, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI
OMÜ'nün ev sahipliği yaptığı 2 gün sürecek olan etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile açılış konuşmaları ile başladı.
VALİ YARDIMCISINDAN TEŞEKKÜR
Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, bu büyük programı düzenleyenlere teşekkürlerini ileterek, "Bizler bu zirveyle siber güvenlik konusunda bilgi sahibi olup aydınlanacağız. Gerek iş hayatımız gerekse özel hayatımız bakımından oldukça önemli bir konu. Sunumlarıyla katkıda bulunacak herkese çok teşekkür ediyor, zirvenin başarılı geçmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
REKTÖR VEKİLİ ÖĞRENCİLERLE GURUR DUYDU
Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz öğrencilerin büyük bir iş becerdiklerini dile getirerek, "Siber güvenlik artık hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri, bizler de bu anlamda Üniversite yönetimi olarak bu konuda önemli atılımlara başladık. ISO Bilgi Güvenliği Sertifikası için ilk adımları attık ve bu çerçevede eğitimlere başlayacağız. Dolayısıyla 1 yıl içerisinde Bilgi Güvenliği Sertifikası alma planımız var, bununla ilgili girişimlerimizi de yaptık. Bu konuda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü önemli bir işleve sahip ve öğrencilerimiz için bu zirve ciddi bir fırsat. Zira hem akademisyenlerimiz hem de sahada bu işin duayeni olmuş misafirlerimiz burada. Zirvenin önemli katkılar sağlayacağı inancındayım. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" sözcüklerini kullandı.
OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Akleylek, bilgi güvenliği ve siber güvenliğin hayati bir önemi olduğunu vurguladı. Akyelek, Atatürk'ün Samsun'a çıkarkan yanında 2 şifre katibi yardımcısının bulunduğu ifade ederek, "Bölüm olarak Kalkınma Bakanlığına, Yüksek Başarılı Siber Güvenlik ve Kriptoloji Laboratuvarı adıyla bir proje önerimiz oldu. Bu proje önerisini hazırlarken de bütün Samsun’u kenetlemek adına Bilgisayar Mühendisleri Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Bölge ve ilgili kamu kurumlarıyla irtibata geçmeye çalıştık. Bu anlamda herkesle iş birliği yapmak ve farkındalığı arttırabilmek için aynı Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu gibi bazı şeyleri Samsun’dan başlatmak amacıyla özveride bulunuyoruz. Katkısı ve desteği olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
14 ŞEHRİN MERKEZİ SAMSUN
Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Muhammet Öztürk, siber güvenlik etkinliğinin amacına değinerek, "Samsun, bilgi teknolojileri alanında Karadeniz’in tamamı ve İç Anadolu’nun belli bir kısmı olmak üzere toplamda 14 farklı şehrin merkezi konumunda. Biz topluluk olarak bu yıl onlarca eğitim, yarışma ve farklı etkinlikler düzenledik. Siber güvenlikte farkındalığın daha da artmasını hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bilgi güvenliği denilince Türkiye’de ulusal anlamda ilk akla gelen şehirlerden birinin Samsun olmasını planlayarak bu yola baş koyduk. Destekleriyle bu zirveyi gerçekleştirmemize yardım eden herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum" diye belirtti.
HACKER MANTIĞI
OMÜ'de düzenlenen siber güvenlik zirvesinde açılış konuşmalarının ardından BTK Uzmanı Onur Aktaş, 'Hacker Mantığı' adlı sunumu gerçekleştirdi.
Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdal Kılıç, yapılan 'Hacker Mantığı' sunumundan sonra Onur Aktaş'a üniversiteyi temsil eden plaket verdi.
ahbe tontişler, keşke bu işler okuyarak yada birinin anlatmasıyla öğrenilebiliyor olsa :)