Samsun Haber- Canik Belediyesi’nin History Studies Dergisi işbirliğiyle gerçekleştirdiği sempozyum Canik Kültür Merkezi'nde düzenlendi
Düzenlenen sempozyuma toplam 10 ülke 70 üniversiteden 222 katılımcı yer aldı. Sempozyumda sadece Samsun’un değil aynı zamanda dünyayı da ilgilendiren ‘’göç’’ konusu değerlendirildi. Sempozyumda, bir çok çevreden katılan bilim insanlarının araştırmaları insanlığın yararına sunulması amaçlanan ilkelerden biri olduğu belirtildi.
Başkan Genç, göçün etkilerinden bahsetti
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, beyin göçünün etkilerinden yola çıkarak "Bilim insanlarımız burada dünyada ve yakın coğrafyamızda yaşanan göç konusunu enine boyuna konuştu, bildirilerini sundu. Ancak, bir yerel yönetici olarak ben ülkemiz ve şehrimiz için beyin göçüne dikkat çekmek istiyorum.
Ülkemiz geçmişte yıllarca bu ülkede yetişen evlatlarını maalesef gerekli şartlar oluşturulamadığından dışarıya göndermiştir. Bu durum bugün daha azaldı, hatta ülkemiz beyin göçü de geçmeye başladı. Ancak 4. sanayi devriminin yaşandığı 3. bin yılın başında bu durumu daha da hızlandırmalı ve ülkemize gelen yetişmiş insan sayısını artırmalıyız" dedi.
Sempozyumun şehre ve insanlığa katkısı büyük
Sempozyumun faydalı olduğunu belirten Osman Genç, katılımcıların memnun kalmış olmasını bu açıklamasına en büyük dayanak olarak gösterdi. Kalkınmanın yerel başladığına inandığını söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehre ve insanlığa katkısı olan benzeri sempozyumların bundan sonrada devam edeceğini ifade etti.
Sempozyuma katılanlar teşekkürlerini ilettikten sonra Canik Belediye Başkanı Osman Genç’ten gelen bir de hediyeyle karşılaştılar., ‘’Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın’ın kitabı Başkan Genç tarafından katılımcılara hediye edildi.