banner388
banner390
banner408

“Samsun’dan hiç mutsuz dönmedim”

Samsun’da bu yıl 4.’sü düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarında okurlarıyla buluşan ünlü yazar ve aktör Bahadır Yenişehirlioğlu, Samsunhaber.com mikrofonlarına konuştu.  Yenişehirlioğlu, Samsun’dan hiç mutsuz olarak dönmediğini, Samsun’un hayatında önemli bir yer işgal ettiğini belirtti.

“Samsun’dan hiç mutsuz dönmedim”

Samsun’da bu yıl 4.’sü düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarında okurlarıyla buluşan ünlü yazar ve aktör Bahadır Yenişehirlioğlu, Samsunhaber.com mikrofonlarına konuştu.  Yenişehirlioğlu, Samsun’dan hiç mutsuz olarak dönmediğini, Samsun’un hayatında önemli bir yer işgal ettiğini belirtti.

23 Şubat 2018 Cuma 10:07

Samsun haber - 20-25 Şubat tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarı kapsamında ünlü yazarlar Samsun’da okuyucularıyla buluşuyor. Ünlü yazar ve aktör Bahadır Yenişehirlioğlu da okuyucularıyla “100. Yılında Abdülhamid Han’ı Anmak ve Edebiyatımız” adlı söyleşisinde buluştuktan sonra imza etkinliğiyle kitapları imzaladı.
 

“TARİHİ ANLAMAMIZ LAZIM”
 

Romanlarında daha çok dönemleri anlattığını vurgulayan Yenişehirlioğlu, “Pek çok romanımda dönemi kullandım, Aşk Cephesi’nde Çanakkale’yi, Aşk Çölü’nde Yemen’i, Kanaviçe’de Ermeni tehçirini anlattım, Kerime’de ezanın Türkçe olduğu dönemi anlattım, Son Hasat romanında bir parça Menemen hadisesine değindim, Kara Güneş’te 15 Temmuz’u anlattım, Beyaz Usta Siyah Çırak’ta 12 Eylül’ü anlattım. Hep böyle olacak diye bir kaide yok, Tahta At romanımı zamansız olarak, bir döneme yaslamadan, insanın iç yolculuğu, kendini tanımasıyla alakalı, iyi ve kötüyü sorguladığım bir roman oldu. O yaşanan acıları bugüne taşımamız lazım ki çünkü tarih şuuruna sahip olan bir milletin ya da bir neslin, gencin, geleceği daha rahat kuşatacağını ve anlayacağını düşünüyorum. Ama hep böyle yazacağım diye bir kaide yok gayet tabii. Şimdilerde Tahsin Paşa’nın hayatını yazıyorum, o da bir döneme yaslanıyor ama öyle denk geldi” dedi.


“EDEBİYAT HAYATIMIN TAM MERKEZİNDE”


Yazarlığın bir anda geliştiğinden ve edebiyatın hayatındaki yerinden bahseden Yenişehirlioğlu, “Ben yazarlığı şu anda profesyonelce yapmıyorum, ceza avukatıyım ben. 20-30 yıla yakın yaptım. Sırf yazmak için, kariyerimin üst noktasında bıraktım, edebiyat bana bıraktırdı avukatlığı. Bir gün yazacağımı biliyordum açıkçası. Çünkü çok okuyan bir insandım. Şu an edebiyat hayatımın tam merkezinde. Yani soluk alıp vermek gibi benim için, Çok açık itiraf ediyorum ve söylüyorum, yazmasam sanıyorum ölürüm. Yazmak nefes alıp vermek gibi, yazmak aynı zamanda iyileştirici yönüyle de yazarı rahatlatan bir şey” diye konuştu.


“SAMSUN’U ÖNEMSİYORUM”


Samsun’a ilk kez gelişi olmadığını söyleyen Yenişehirlioğlu, “Samsun’a defalarca geldim. Kah Karadeniz Kitap Fuarı çerçevesinde, kah özel toplantılar, okullarda konferans ve imza günleri için geldim. Sanıyorum Türkiye’de en çok Samsun’a gelmişimdir. Samsun’u önemsiyorum, Samsun insanını da önemsiyorum. Böyle bir beldeyi, edebiyata bu kadar düşkün gönül dostlarını önemsememek mümkün değil. Ben Samsun’a her gelişimde, ilk gelişimden bugüne kadar hiç mutsuz olmadım. O yüzden Samsun hayatımda her zaman önemli bir yer işgal etti benim adıma” dedi.


Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 23.02.2018 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.