banner388
banner390

'Terme pidesinin' sırrı açıklandı

Sır açıklandı: Samsun’un onaylanmış lezzeti ‘Terme pidesi’nde asıl önemli olan, hamurun yoğrulma tekniğindeki incelik ve taş fırının yüksek sıcaklığı.

'Terme pidesinin' sırrı açıklandı

Sır açıklandı: Samsun’un onaylanmış lezzeti ‘Terme pidesi’nde asıl önemli olan, hamurun yoğrulma tekniğindeki incelik ve taş fırının yüksek sıcaklığı.

19 Ağustos 2024 Pazartesi 20:45
'Terme pidesinin' sırrı açıklandı

Samsun denilince akıllara ilk gelen ‘tescilli’ lezzet Terme pidesinin öteki pidelerden farkına değinen Esnaf Cevdet Sağlam, "Ustalık, bu lezzeti ayrıcalıklı kılan en önemli unsurlardan biri. Ustaların yıllara dayanan tecrübesi, hamurun, unun ve yağın mükemmel uyumunu sağlıyor" ifadelerini kullandı.

PÜF NOKTALAR

Pidenin yapımında birçok püf nokta olduğunu belirten pideci Cevdet Sağlam, "Terme pidesi, yumuşacık hamuru ve özenle seçilmiş malzemeleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu lezzetin sırrı, hamurun yoğurulma tekniğindeki incelikten ve taş fırının yüksek sıcaklığında pişirilmesinden geliyor. Pide yapımında kullanılan bonfile etler, dinlendirilerek yumuşatılıyor, böylece her lokmada ağızda dağılan bir kıvam elde ediliyor" ifadelerini kullandı.

Terme pidesini ayrıcalıklı kılan şeyin usta olduğunun altını çizen Sağlam, "Ustalık, bu lezzeti ayrıcalıklı kılan en önemli unsurlardan biri. Ustaların yıllara dayanan tecrübesi, hamurun, unun ve yağın mükemmel uyumunu sağlıyor. Terme pidesi, kıyma, peynir, sucuk ve kuşbaşı gibi çeşitli seçeneklerle sunulurken, her biri özel tekniklerle hazırlanıyor. Bu nedenle Terme pidesi, her ustanın kolayca yapabileceği bir lezzet değil; uzmanlık ve tecrübe gerektiriyor. Bu özenli süreç, Terme pidesini diğerlerinden ayırarak Türkiye’nin en sevilen tatlarından biri haline getiriyor" sözlerini aktardı.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eşref duman 2024-08-21 20:58:43

Evet kaliteli ve güler yüzlü personeli nizle kendimizi çok mutlu hissediyoruz hayırlı bol bereketli isler

Avatar
Recep 2024-08-23 00:45:01

Ee şimdi sırrı açıkladı ne önemi kaldı terme pidesinin özelliği ben başka illerde pide yerken bile orda anlatıyorum terme pidemiz var üzerine tanımam diye başka ustalara özene özene anlatıyorum terme insanı akıllanmaz sır diye birşey vardır söylenmez anlatılmaz