Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Altını geride bıraktı! 2024 yılı gümüş yılı

Ekonomi

2024’ün başlangıcından şimdiye kadar gram altın yatırımcılarına yüzde 25 getiri sağladı. Yeni yılın yükseleni gümüş ise yüzde 45’lik artış ile altını solladı. 

Yastık altı yatırımcılarının en çok tercih ettiği yatırım araçlarından altın ve gümüş, 2024 yılında da yatırımcılarına büyük getiri sağlıyor. Belirsizlik dönemlerinde ön plana çıkan yatırım aracı altına son dönemlerde yaşadığı artışla gümüşte eklendi. 

Bu senenin başından şimdiye dek gözlemlenen artış kapsamında gümüş altını geçti. 2024 yılına 22 lira ile açılan gümüş, yaklaşık yüzde 45’lik artışla 32 lirayı gördü. Sene başında bin 950 lira olan altın ise yüzde 25'lik artış ile 2 bin 450 TL'ye dayanmış durumda.

SON 6 AY İÇİNDE YÜZDE 50’YE YAKIN GETİRİ SAĞLADI!

İç pazarda gözlemlenen altın talebiyle ilgili görüş bildiren Kapalıçaşı esnafı Cihat Zeytun, ‘‘Altın şu anki seviyesinden daha yüksek seviyeleri görmüştü. Uzun vade bakıldığında altının hep kazandırdığını görüyoruz. Vatandaşlar daha çok işçilik olmayan altınları yatırım için tercih ediyor. Takı olarak da alınsa yatırım amaçlı da alınsa uzun vade de arttığını görüyoruz. Gümüş de aynı şekilde son 6 ay içinde yüzde 50'ye yakın getiri sağladı. Gümüş, yatırımcılar için külçe ya da daha küçük parçalar halinde satılıyor. Gümüş de aynı altın gibi uzun vade değerlendirilmesi gereken bir yatırım aracı'' şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.