Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakan Şimşek, dış ticaret açığı ve ihracat rekorlarını açıkladı

Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; Ağustos ayında dış ticaret açığı ve ihracatı işaret etti. Konuyla ilgili olumlu rekorların gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılı Ağustos ayının dış ticaret verilerini açıkladı. Bolat’ın duyurduğu verilere göre, Ağustos ayında Türkiye'nin ihracatında Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaşıldı. Bolat, “Ağustos ayında 22,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik ve bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 500 milyon dolar artış gösterdi” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise konuyla ilgili sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalarda bulundu. Şimşek, dış ticaretteki iyileşmenin Ağustos ayında da sürdüğünü belirterek, “Yıllık dış ticaret açığı, bir önceki yılın aynı ayına göre 40 milyar dolar azaldı” ifadelerini kullandı.

Şimşek, Temmuz ve Ağustos ayında yıllık cari dengede önemli bir düşüş beklediklerini de vurgulayarak, “Geçen yıl Mayıs ayında 57 milyar dolar olan yıllık cari açığın, Ağustos itibarıyla yaklaşık 16 milyar dolara gerilemesini öngörüyoruz” dedi. Şimşek, sürdürülebilir cari açığın dış finansman ihtiyacını azalttığını ve ekonominin dayanıklılığını artırdığını ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.