Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

BOTAŞ'tan doğalgaz zammı: yüzde 38

Ekonomi

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38 oranında bir artış gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu değişiklik, konut tüketicilerini doğrudan etkileyecek ve doğal gaz maliyetlerinde önemli bir artışa yol açacak.

BOTAŞ tarafından yayımlanan bilgilere göre, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi harici kullandıkları doğal gazın satış fiyatında ise yüzde 33,1 oranında bir artışa gidildi. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz ve yıllık tüketimi 300 bin metreküpü geçen serbest tüketicilerin doğalgaz fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

YENİ TARİFE TABLOSU

Ağustos ayından itibaren geçerli olacak yeni tarife tablosuna göre, sanayi aboneleri için doğal gaz fiyatları da güncellendi. Kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 8.549 TL, kademe 2 için ise 11.380 TL olarak belirlenmiş durumda. Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazın 1000 metreküp fiyatı ise 12.000 TL olarak duyuruldu.

KONUT TÜKETİCİLERİ İÇİN YENİ FİYATLAR

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için ağustosta uygulayacağı yeni satış fiyatı ise 1000 metreküp doğal gaz için 5.631 TL olarak belirlendi. Bu fiyat artışı, konutlarda doğal gaz kullanımını doğrudan etkileyerek, tüketicilerin aylık faturalarına yansıyacak.

FİYAT TARİFELERİ AYLIK OLARAK GÜNCELLENİYOR

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, "Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır." ifadelerine yer verildi. Bu açıklama, fiyatların belirlenmesinde piyasa koşullarının ve maliyet unsurlarının dikkate alındığını vurguluyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.