Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, balıkçıların hamsi olmadığı müddetçe kar elde edemeyeceklerini, son 16 yılda bakıldığında ise en çok hamsi avının 2014 yılında yaşandığını, ancak hamsinin bu yıl Karadeniz’de kendini göstermediğini belirtti.
2000-2015 tarihleri arasında yaklaşık olarak 2 milyon 449 bin ton hamsi avlanırken, bu yıl durum hiç de iç açıcı değil. Doğu Karadenizli balıkçılar kara kara düşünmekte. Palamutla yüzleri gülen balıkçıların, hamsi avında yanı şeyi yaşayamadığını belirten Doğu Karadeniz Balıkçılar Kooperatifleri Başkanı Ahmet Mutlu, "Bütün balıklar bir tarafa hamsi bir tarafa, palamatun hamsiyi yediği söyleniyor, fakat böyle bir şey olamaz. Tamam büyük balık küçük balığı yer bu bir döngüdür, fakat yine de ben kar yağışından sonra, havaların iyice soğumasında so nra gerçek durumun netleşeceğini düşünüyorum. Üniversitelerde bu konuda yapılan araştırmalara göre her 9-10 yılda bir hamsi avında kısır döngü var. Şu anda hamsi Ereğli'den, Boğazdan çıkıyor ve Romanya’dan da göç halinde olan bir hamsi var. Palamut bolluğu halen devam etmekte, ancak ne kadar istavrit, palamut olursa olsun hamsi olmadığı müddetçe balıkçılar asla kar yapamaz.” diye konuştu.
'Bütün balıklar bir tarafa hamsi bir tarafa'
'Bütün balıklar bir tarafa hamsi bir tarafa'
Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor
Ekonomi
Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, balıkçıların en büyük karı hamsiden yaptıklarını belirterek, "Bütün balıklar bir tarafa hamsi bir tarafa" dedi.