Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Eksper raporları artık E-Devlet'te: Araç alıp satacaklar için önemli gelişme

Ekonomi

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, eksper raporlarının e-Devlet platformunda anlık olarak erişilebilir hale getirildiğini duyurdu.

Araç sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı! Artık kazaya karışan araçlara dair düzenlenen eksper raporları, e-Devlet üzerinden kolayca görüntülenebilecek.

UYGULAMA HAYATA GEÇİRİLDİ

Bu yeni uygulama ile ilgili TÜSED tarafından yapılan açıklamada, "Hak sahibi ve/veya vekillerinin ekspertiz rapor örneğinin eksperlerden taleplerine ilişkin İcra Komitemiz ilgili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş, hak sahibi ve/veya vekillerinin raporlara kolayca ulaşımı temin edilmiştir" denildi. Uygulamanın ise 10 Temmuz tarihinden beri yürürlükte olduğu aktarıldı. 

EKSPER RAPORLARI E- DEVLET'TE 

Özellikle Trafik ve Kasko sigortaları kapsamında düzenlenen raporlar, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilecek. Konuyla ilişkili olarak, "Bu çerçevede hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Sigortalılar, söz konusu uygulamaya 'E-Devlet üzerinden Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama' adımı takip edilerek ulaşabilmektedir" sözleri kaydedildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.