Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Fehmi Çalmuk: Erdoğan iş adamlarını hesaba çekecek

Ekonomi

Hürses gazetesi yazarı Fehmi Çalmuk, bugünkü yazısında siyaset ve iş dünyasına ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.

Milli Görüş camiasına yakınlığıyla bilinen, Hürses gazetesi yazarı Fehmi Çalmuk, bugünkü yazısında siyaset ve iş dünyasına ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu. Yazısının “Erdoğan, Putin gibi iş adamlarını hesaba çekmeye hazırlanıyor” başlıklı kısmında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Rus lider Putin gibi işadamlarına sert çıkacağını yazan Fehmi Çalmuk, “10 Ağustos 2018 günü bu nedenle mercek altında” ifadelerini kullandı.

Fehmi Çalmuk’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanı olunca Başkan Erdoğan’ın Türkiye’deki yerli emperyalistler ile kelle koltukta mücadele edeceğine inancım daha da pekişti. Niye para yönetimin kendisi ele aldı. Nasıl Putin iş başına geldiğinde 22 iş adamını yani oligarkları (Rusya’da sosyalist sistemin çökmesinin ardından başlayan özelleştirme hareketinin ürettiği, süper zengin işadamları milyarlarca dolarlık servete sahip oldular. Onlara bu yüzden 'oligarklar' deniliyor) Moskova’ya çağırıp; çaldıkları, kaçırdıkları paraları geri getirmelerini şart koşmuş, hatta eski KGB’den kalan yöntemlere başvurmuştu. Siyaset yasağı getirdiği oligarklardan kimilerini ceza evine gönderdi, kimilerine de ağır para cezaları kesti. Putin, bununla da kalmadı aralarında Rusya’nın en zengin iş adamlarından Oleg Deripasko'nun da bulunduğu iş adamlarına 'fabrikalarınızı millileştirim' tehdidinde bulunmuş, metni devlet tarafından imzalanan bir protokol imzalatarak hem vergi alacaklarını hem de işçi alacaklarına teminat altına almıştı.”


“Türkiye’de de böyle bir operasyonun an ve an yapılacağına ilişkin umudum halen diriliğini koruyor. Böyle bir operasyonda ise ilk sırayı elbette halen FETÖ’cüleri finanse eden büyük iş adamları var. İlk adım Türkiye’den çıkan paraları geri getirtmek. 10 Ağustos 2018 günü bu nedenle mercek altında. Kimin elinin kimin cebinde olduğu hangi yurtiçi bankaların, yurtiçinde yerleşik yetkili müesseselerin, kurumsal ve bireysel müşterilerin döviz abrakadabrası inceleme altında. 10 Ağustos olayını kendisine yönelik 'ekonomik darbe girişimi' diye kabullenen Erdoğan’ın ‘Burunlarından fitil fitil getireceğim.’ cümlesini de ekleyelim.”

Türk Özel Bankaları

Akbank: Yüzde 51.1’i halka açık olan bankanın, yüzde 48.9’u Sabancı ailesinin…2007’de Akbank’ın yüzde 20 hissesini alan Rockefeller-Rothschild ortaklığı daha sonra hisseleri geri verdi.

Aktif Bank: Çalık Bank 1999’da kuruldu. 2008’de adı Aktif Bank oldu. Çalık Holding’in.

Anadolu Bank: Yüzde 69.98 Habaş Grubuna, yüzde 27.32 M. Rüştü Başaran’a ait.

Fibabanka: Millenium Bank 2010’da Özyeğin’e bağlı Fiba Grup tarafından alındı, adı Fibabanka oldu.

İş Bankası: Yüzde 28.09’u Atatürk hisseleri, yüzde 40.15’i banka çalışanları sandığına ait, yüzde 31.76’sı halka açık. Atatürk’e ait payların geliri Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.