Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Mükellef olmayanları da kapsıyor! 7 bin TL üzerindeki ödemelerde zorunlu hale getirildi

Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödemelerin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu hale getiren tebliği Resmi Gazete'de yayımladı. Mükellef olmayanlar da dahil olmak üzere tüm alıcıların bu düzenlemeye uyması gerekecek.

7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunluluğu getirildi. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğle, 7 bin lirayı aşan her türlü tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka ve finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunluluğu getirildi. Teblige göre; mükellef olmayanlar da tevsik zorunluluğu kapsamında olanlardan yapacakları alımlarına ilişkin 7 bin lirayı aşan tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla yapacak. Tevsik zorunluluğuna uymayan taraflara ayrı ayrı ceza uygulanacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.