Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye'de evlilik 1 milyon TL

Ekonomi

Yaz sezonuyla birlikte düğün sezonu da açılmış oldu ama mevcut enflasyon sebebiyle evlenecek çiftleri kötü sürprizler bekliyor. Bu yıl düğün yapmanın bedeli geçen yılla karşılaştırıldığı zaman yaklaşık iki kat fazla ücret tutuyor. Evlenecek çiftlerin, evlilik için tutulacak salondan ev için alınacak eşyalara; en az 1 milyon TL değerinde harcama yapabileceği ön görülüyor.

Ramazan ve Kurban Bayramı’nı geride bıraktığımız bu günlerde düğün sezonu da açılmış oldu. Mevcut enflasyon oranlarında ise düğün yapacak çiftleri birtakım kötü sürprizler bekliyor. Düğün masrafları için yapılan genel tahmin ise; en az 1 milyon TL değerlerinde.

HARCAMALAR 1 MİLYON TL’Yİ GEÇEBİLİYOR

Türkiye’de düğün yapmanın ve ev dizmenin maliyeti 1 milyon TL fiyatlarına ulaştı. Düğün alışverişini uyguna getirmek adına çiftler kendilerini canlı ve çeşitli pazarlarda buluyor. Yine de çeyizciler müşteri azlığından, çiftler ise hayat pahalılığından şikâyet ediyor.

GELİNLİK ÜCRETLE DENENİYOR

Gelinlik ve damatlık fiyatları en az 10 bin TL gibi fiyatlardan başlıyor, 55 bin TL’yi bile görebiliyor. Son zamanlarda ise bazı yerlerde gelinlik denemesi için bile ücret alınıyor.

Ucuza tutulabilecek bir düğün salonu 50 bin TL’den başlasa da eve alınacak mobilya ve beyaz eşyalar için tahmini en az harcama 350 bin TL değerlerinde.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.