Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yine yeni yeniden zam: Tütün ürünlerine Eylül ayında zam bekleniyor

Ekonomi

Sigara fiyatlarının son iki aydır zamlanarak arttırılmasına rağmen Eylül ayında yeni bir zammın yapılacağı gündeme geldi. Temmuz ve Ağustos ayında ard arda zama uğrayan tütün ürünlerine Eylü ayında da zam geleceğini; Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Erol Dündar tarafından aktarıldı.

Temmuz ve Ağustos aylarında büyük zama uğrayan tütün ürünleri Eylül ayını da boş geçmeyecek. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar; Eylül ayını işaret etti. Dündar,  “Zammı eylül ayının içinde bekliyoruz. Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz“ sözlerini aktardı.

Tütün ürünlerinde stok problemlerinin de bulunduğunu belirten Dündar, tekel bayilerinin kısıtlı ürünü olduğunu dile getirdi. Dündar, “Şu anda da ürünler kısıtlı. Kısıtlama kalkmadı. Stok sorunu mevcutta devam ediyor. Firmalar, üretimden kaynaklı diyor ama öyle değil. Maliyetleri kurtarmadığı için her ay düzenli zam geçiyorlar. Onun içinde ellerindeki malı çok fazla eritmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

FİMALARA "ÜRÜN KISITLAMASINA GİTMEYİN"

Sigara firmalarının; esnaflara uyguladığı ürün kısıtlamasının yanlış olduğunu aktaran Dündar, “Esnafla, vatandaşı karşı karşıya bırakmamaları gerekiyor. Bir zam geçişi sürecinde, vatandaşın talebi arttığı için esnafa bir kısıtlamaya gitmek yerine artırmaları gerekiyor. Çünkü vatandaş zam geleceğini duyduğunda birkaç paket fazla almak istiyor. Arz-talep dengesi bozuluyor, esnafla vatandaş karşı karşıya geliyor. Sanki esnaf, stokçuluk yapıp ürün satmıyormuş gibi. Vatandaş tepki gösterecekse, firmaya ve devlete göstermeli. Devlet bunu denetlemeli, firmalar da ürün kısıtlamasından vazgeçmeli” şeklinde konuştu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.