Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yurt Dışı çıkış harcı zamlanacak: 750 TL!

Ekonomi

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl tarafınca yapılan paylaşıma göre; yeni düzenlemeyle 500 TL olan yurt dışı çıkış harç ücreti bu yıl iki kez arttırılarak 750 TL seviyesine ulaşacak.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün açıklamalarına göre, yurt dışı çıkış harcı 500 TL'den 750 TL'ye yükselecek. Vergi ve sosyal güvenlik alanındaki düzenlemeler çerçevesinde, yurt dışına çıkan vatandaşlardan alınan çıkış harcı, bu yıl içinde iki kez artırılacak.

İLK ARTIŞ 500 TL'YE ÇIKTI

Son düzenlemeyle yurt dışı çıkış harcı yüzde 233 oranında bir zamla 500 TL'ye yükseltilmişti. Bu artış, Vergi Usul Kanunu'ndaki yeniden değerleme oranına göre her yıl güncellenecek.

5 AY SONRA İKİNCİ ARTIŞ GELECEK

Uzman Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, harcın önümüzdeki 5 ay içinde tekrar artacağını belirtti. Yeni artışla birlikte harcın 700 TL ile 750 TL arasında olacağını ifade etti.

Bingöl'ün açıklamasına göre, bu yılbaşında yapılacak düzenleme ile harç ücreti 750 TL'ye çıkacak. Bu durum, yurt dışına seyahat eden vatandaşlar için ek bir mali yük getirecek.

YENİ HARÇ ÜCRETLERİ YILBAŞINDA BELİRLENECEK

Güncel harç ücreti, yılbaşında yeniden değerlendirilerek, Vergi Usul Kanunu'ndaki yeniden değerleme oranına göre belirlenecek. Bu nedenle, vatandaşlar yurt dışı çıkış harçlarının gelecekteki değişimlerine dikkat etmeli.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.