Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı sonrası, 2022 yılında yaptığı konuşma tekrar gündem oldu: "Öcalan canisini de serbest bırakacak mısın?"

Genel

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı 'Öcalan' çıkışı sonrası, 2022 yılında yine partisinin grup toplantısında terörist başı Öcalan ile ilgili söylediği sözler gündem oldu. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin atıfta bulunan Bahçeli, "Öcalan canisini de serbest bırakacak mısın?" sözlerine yer vermişti.

BAHÇELİ'NİN 'ÖCALAN' ÇIKIŞI TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün kitabın ortasından hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak nitelikte konuşacağım" diyerek, PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrı yaptı ve "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız. Vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız" ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin yaptığı bu konuşma büyük tepkilere ve tartışmalara yol açtı.

2022 YILINDA SÖYLEDİĞİ SÖZLER GÜNDEM OLDU

'Öcalan' çıkışı ile ilgili tepkiler devam ederken Devlet Bahçeli'nin 15 Mart 2022 yılında partisinin grup toplantısında o dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı 'Öcalan' atıfı gündeme tekrar düştü. 

Bahçeli'nin o günkü grup konuşmasında yaptığı konuşmada şu sözlere yer vermişti:

"Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında, terörist Demirtaş’ı, Soroscu Osman Kavala’yı serbest bırakacaklarını ifade etmiş. Sorarım sana, Öcalan canisini de serbest bırakacak mısın?"


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.