Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kılıçdaroğlu’ndan Hayırsız Evlat Fonu Yaklaşımı

Genel

Kamu kurumlarının varlık fonuna devredilmesi kararının ardından gelen eleştirilere bir yenisi de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Kamu kurumlarının varlık fonuna devredilmesi kararının ardından gelen eleştirilere bir yenisi de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Varlık fonu oluşumuyla alakalı düşünceler paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, denetiminin olmadığı bir işlevin ülke yararına olumlu sonuçlar doğurmayacağını savundu.

Hayırsız Evlat Fonu

Fonla alakalı açıklamalarda bulunan CHP lideri, varlık fonuna hayırsız evlat fonu yakıştırması yapmasının nedeni olarak açıklamasında şunlara yer verdi. “Bu fonun özelliği ne? 18 ayrı kanuna bu fon tabi değil. Mesela İhale Kanunu’na tabi değil. Denetime de tabi değil, Sayıştay denetimini de TBMM denetimini de tabi değil. Bu milletin onlarca yıldır kurduğu, büyüttüğü kurumları bir fona devrediyorsunuz ve hiçbir denetimi yok. Bu doğru mudur, yanlış mıdır? Rekabet Kanununa da Özelleştirme Kanunu’na da tabi değil. Bu Varlık Fonu değil, hayırsız evlat fonudur. Niye ‘hayırsız evlat fonu’ diyoruz, hayırsız evlat ne yapar babadan, dededen kalan herşeyi har vurup harman savurur. Yazık günah değil mi? Apartman yöneticisi denetleniyor, koskoca varlık fonu denetlenmiyor. Bütün bunları KHK ile yapıyorlar.”

Varlık fonunu çeşitli bahaneler uydurularak iktidar tarafından işleme koyulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu yasanın çıktığı zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin denetlenmesi için talepte bulunduğunu ancak hiçbir geri bildirimin gelmediğini söyledi.

Cesareti Anayasa Mahkemesi Veriyor

Varlık fonu çalışmasıyla alakalı yürütmeyi durdurma kararını içeren talepte bulunduklarını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, cesareti Anayasa Mahkemesi’nden aldıklarını ifade ederek Cesareti kim veriyor? Anayasa Mahkemesi veriyor. Anayasa Mahkemesi neden böyle bir beklenti içine girdi? Alttan alttan bilgi bekliyorlar. Nasıl karar vereceğiz? Kararın içeriği ne olacak? Talimat bekliyorlar. Bakın açık ve net söylüyorum. O Anayasa Mahkemesi, Anayasayı korumakla görevli olan bir mahkeme olma niteliğini kaybetmiştir. O Anayasa Mahkemesi milletin çıkarlarını savunan bir mahkeme olmaktan çıkmıştır. O kadar ki eskiden bile aldığı kararları reddeden konuma gelmiştir. Eğer bir Anayasa Mahkemesi iktidarın sopası haline gelirse, nasıl karar vereceğine dair talimat beklerse o Anayasa Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi olmaktan çıkmıştır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.