Samsun’da daha önce iç dekorasyon işi ile uğraşan 60 yaşındaki Tayfun Acartürk, boş zamanlarını ahşap rölyef sanatı ile değerlendiriyor. Daha önce yaptığı yağlı boya ve kara kalem çalışmalardan sonra bu sanatı merak edip kendi çabasıyla öğrenen Acartürk, yaptığı tablolarla 3 boyutlu eserle ortaya koyuyor.
Uzun ve meşakkatli bir iş
Bir tablo için bazen 3 aya yakın zaman harcayabildiğini söyleyen Acartürk, ahşap üzerine çizdiği şekilleri kesip katmanlar oluşturarak tabloya derinlik verdiğini daha sonra ise zımpara ve boyama işi yaptığını belirtti. Ahşap rölyef sanatını “uzun ve meşakkatli bir iş” olarak tanımlayan usta, daha önce yaptığı eserlerle sergi de açtığını söyledi.
"Çok güzel olmuş diyorlar ama alan yok"
Acartürk; “Uzun meşakkatli bir iş. Bir katta tutun 7 -8 kata kadar çıkıyor. Resmin durumuna göre derinliğine göre. En alttaki katmanlar tek kat oluyor en öndekiler 7-8 katman olabiliyor. Daha önce yağlı boya ve kara kalem yapıyordum. Maket çalışmaları da yapıyordum. Bunları 3 boyutlu yapabilir miyim diye düşündüm ve bu şekilde başladım. Birkaç yerde sergi açtım ama herkes bakıyor, çok güzel olmuş diyor, ama alan yok. Meşakkatli olduğu için biraz pahalı. 2,5 -3 ay uğraştığım tablolar oluyor Burada bunu hobi olarak yapıyorum” dedi.
"Başı boş bir gençlik yetişiyor"
Gençlere de sanatla uğraşması için tavsiye veren Tayfun Acartürk; “Gençlerimiz sanatla ilgilenmiyor, müzikle ilgilenmiyor, başı boş bir gençlik yetişiyor. Gazete okumuyor, haber dinlemiyor, merak etmiyor, araştırmıyor, sadece günü kurtarmanın peşindeler. Okulda okumuyorlar, okumadıkları gibi bir sanat veya zanaat de öğrenmiyorlar. Benim onlara tavsiyem; belediyelerin açtığı meslek edindirme kursları, sanatsal kurslar var gitsinler zamanlarını oralarda harcasınlar” şeklinde konuştu.