Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da bir başarı öyküsü

Özel Haber

20 Temmuz 2007 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulan Samsun Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması, burada ilk olarak Havaalanı Kargo terminali olarak tescil edildi. Daha sonra sırasıyla, 2011 yılında Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kek fabrikası, 2011 yılı sonlarına doğru Bafra OSB’de Çeltik Kırma Fabrikası, 2011 yılında yine Bafra’da pirinç ve çeltik fabrikaları kurdu.

Samsun haber - Samsun Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasının 20 Temmuz 2007 tarihinde Samsun'un Çarşamba ilçesinde kurulduğunu, ilk kurulduğu zaman havaalanı kargo terminali olarak tescil edildiğini belirten Samsun Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yasin Dinler, “Firmamız daha sonraları 2011 yılında şirket merkezi Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı’na geçmiştir. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hakan Çakır ve ben Genel Müdür Yasin Dinler tarafından sevk ve idare edilmektedir. Şirket 2007 yılında önce Havaalanı Kargo terminal işletmesi işi ile iş hayatına başlamış olup sırasıyla önce 2011 yılında Kavak OSB’de bulunan kek fabrikasını satın alarak gıda imalat işine başlamıştır. Metross Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti firmamız öncelikle Metro Turizm’in kıymetli yolcuları için ikram ürünleri üretmektedir. Sonrasında yine 2011 yılı sonlarına doğru Bafra OSB’de bulunan bir bakliyat tesisini alıp buraya ciddi anlamda yatırım yapıp Çeltik Kırma Fabrikası haline getirilmiştir. Daha sonra 2011 yılı Aralık ayı sonunda Bafra Bakliyat Pirinç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. unvanlı bir şirket kurarak pirinç ve çeltik fabrikasını da bu yeni kurulan firmaya devretmiştir. Şimdilerde bölgenin en büyük ve en modern fabrikası haline gelmiştir” dedi.

BAFRA OSB‘NİN PARLAYAN YILDIZI


Bafra Bakliyat ve Pirinç Sanayi’nin 15 Aralık 2011 tarihinde Bafra OSB’de faaliyet göstermeye başladığını ifade eden Dinler, “Bafra OSB’de bulunan 9 bin 844 m2'lik alana kurulu olan fabrika binasına ilaveten 10 bin m2’lik alanında birleştirilmesinden dolayı yaklaşık 20 bin m2'lik bir alana sahip dev bir üretim komplesi haline gelen fabrikamız yapılan yenileme ve modernizasyon çalışmaları sonucunda kapasitesi 130 bin ton/yıl olmuştur. Bölgenin en modern tesisi haline gelen fabrikamız, bölge çeltiğinin yüzde 20’sine yakınını tek başına almaktadır. Tesis yakın bir gelecekte ihracat yapmayı da hedeflemektedir. Kendi markalarımızı çıkararak başta lokomotif markamız ÜLKEM olmak üzere JUMBO, HASAT, TANEM markalı ürünlerimiz birçok şehirde tüketicilerin beğenilerine sunulmuştur. Sezon haricinde normal çalışan personel sayımız 20-23 bandında iken sezona girildiğinde (Eylül-Ocak) personel sayımız artan iş yükü neticesinde 30-35 kişiyi bulmaktadır” diye konuştu.

METROSS GIDA ÜRÜNLERİ TÜRKİYE YOLLARINDA


Metross Gıda Sanayi ve Ticaret LTD.ŞTİ.’nin 22 Aralık 2011 tarihinde kurulduğunu belirten Dinler, “Şirketimiz kuruluştaki unvanı Ayvacık Doğal Ürünler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti iken firma unvan değiştirerek Metross Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. unvanını kullanmaya başlamıştır. Kavak OSB’de 8 bin 938 m2'lik alanda kurulu 3 bin 100 m2 kapalı alana sahip bir tesis olup bölgenin en modern kek fabrikasıdır. Şu an 500 kg/saat olan mevcut kapasitenin, şirket tarafından yakın gelecekte artması planlanmaktadır. Firmamız kapasitesinin yaklaşık yüzde 85'ini Metro Turizm’in değerli yolcuları için üretmekte olup kalan atıl kapasitemizde ihracat için değerlendirilmektedir. Mevcut ihracat müşterilerin yaklaşık olarak yüzde 80'i Ortadoğu pazarı olup bölgede Metross markası ciddi anlamda tanınmıştır. Firma daha önceleri Lübnan, Filistin, İsrail, Yemen, Türkmenistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Cezayir, Tacikistan, Gürcistan, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Tunus, Fas, BAE, Irak, Suriye, İran, Libya ve Dubai gibi ülkelere mal ihracatı gerçekleştirmiştir” şeklinde konuştu.

GIDA OSB’DE YAPILAN 2 FABRİKA BİNASI


Samsun Gıda OSB’de 2 adet fabrika binasının yapıldığını ifade eden Dinler, “Samsun’un Tekkeköy ilçesinde Samsun Gıda OSB'de bulunan, toplamda 23 bin 731 m2 olan 10 ve 11 nolu parselimizin 1.etap çalışması bitirilmiş olup, şuan ki görünümü itibariyle depo şeklini almıştır. 10 nolu parsel büyüklüğü 9 bin 424 m2 olan alan büyüklüğündeki fabrika inşaatımızın kapalı alanı net 5 bin m2 olup projeye göre çikolata fabrikası olarak yapıldı. 11 nolu parsel 14 bin 307 m2 olan alan büyüklüğündeki fabrika inşaatımızın kapalı alanı net 8 bin m2'dir. Bu fabrika alanı da süt ve süt ürünleri projesine göre yapılmış olup, yine sektörel bazda değişiklikler yapılabilir. Fabrika binalarımız toplam 250 metre boyunda 56 metre genişliğindedir. Yükseklik kenarlardan 8 metre olup, orta bölüm yüksekliği 10.80 metre ve ortala yüksekliği 9.20 metredir. 10 nolu parseldeki fabrika binamızın toplam hacmi 44 bin 217 m3, 11 nolu parselde bulunan fabrika binamızın toplam hacim kapasitesi ise 75 bin 275 m3’dür”
 

HABER: TOLGA BİRGÜCÜ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.