Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Güvenilir gıda için "karekod" dönemi

Sağlık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni hayata geçirilen “Gıda İşletmelerinde Karekod” adlı uygulama hakkında bilgilendirmede bulundu. Bakan Yumaklı, “Bir tüketici olarak markete gittiğimde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini gördüğümde bu benim için bir güven kaynağı olacak" sözlerini aktardı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdalara ulaşması amacıyla geliştirilen “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması” ile ilgili birtakım bilgilendirmelerde bulundu. Gıdayla alakalı çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Bakan Yumaklıi Tarım Kredi Kooperatifleri’ninde bu konuda büyük destekçi olduğunu vurguladı.

TARIM KREDİ MARKETLERİ’NDE UYGULANMAYA BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gıda satmakta olan işletmelerin en son ne zaman denetlendiğini gösteren bu karekod uygulaması ilk örneğinin “Tarım Kredi Sıfır Marketinde” hayata geçirildiğini aktardı.  Bütün vatandaşların temiz ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için bu uygulamayı kullanmalarını önerdiğinin altını çizdi. Hem bireysel hem de işletmelerin yoğun istek göstereceğine inandığını vurgulayan Yumaklı, uygulamanın ise gönüllülük esasına dayandığını ifade etti.

HENÜZ BAŞLANGIÇ AŞAMASINDA

Ülkemizde yaklaşık 776 bin gıda işletmesi bulunduğunu belirten Yumaklı, her vatandaşın gıda güvenliği konusunda hak sahibi olduğunu vurgulayarak, işletmelerin bu karekodu kullanarak denetim detaylarını müşterileriyle paylaşmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca ilerleyen zamanlarda vatandaşların denetim sonuçlarını da bu uygulama aracılığıyla görebileceklerini ve uygulamanın gelişmiş versiyonlarının da geleceğini belirtti.

Gıda işletmelerine özel karekodlar içeren görsellerin, işletmeler tarafından indirilerek tüketicilerin kolaylıkla erişebileceği yerlerde sergilenebileceğini söyleyen Yumaklı, bu uygulamanın tüketiciler için güven kaynağı olacağını ifade etti. Karekod aracılığıyla işletmelere ait kayıt/onay numarası, unvan, adres ve en son denetim tarihi gibi bilgilere rahatlıkla ulaşılabileceğini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.