Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Halk sağlık açısından zengin bu lezzetli içeceği yeni keşfediyor: “Çoğu insan bilmiyor. Anlamaya, çözmeye çalışıyorlar”

Sağlık

Kahramanmaraş’ta bulunan bir esnaf, içinde yüksek miktarda antioksidan maddeler içeren şeker kamışı suyu satıyor. Birçok yararı bulunan şeker kamışı suyu hakkında esnaf Ali Bekmez, “Çoğu insan bilmiyor. Anlamaya, çözmeye çalışıyorlar” sözlerini kaydetti.

Onikişubat ilçesi kültür merkezi yanında kendi dükkanını işleten esnaf Ali Bekmez, vatandaşlara kendi yapımı şeker kamışı suyu ile hizmet veriyor. Ali Bekmez şeker kamışı suyuyla ilgili, “Şeker kamışı suyu insan sağlığına faydalarının saymakla bitmez. Kanseri önlemekle birlikte mide sağlığını korur. Zorlu aşamalarından sonra Kahramanmaraş halkıyla buluşturuyoruz" sözlerini kullandı. Konuşmasının devamında yapımının zor olduğunu da dile getiren Esnaf, “özel uğraşları var, zorlu süreçlerden geçiyor” dedi.

İÇENLER MEMNUN KALIYOR

Bekmez, "Özel bir makinesi var. Makineden sonra hiç suyu kalmıyor. Kahramanmaraş’ta Cemal kardeşimle ilk biz yapıyoruz. Elimizden geldiğince Kahramanmaraş halkına hizmet vermeye devam ediyoruz. Şeker kamışını bir gün önceden hazırlıyoruz. Sabahleyin de çekimini yapıyoruz. Halk yeni yeni keşfetmeye başladı. Çoğu insan bilmiyor. Anlamaya çalışıyorlar, çözmeye çalışıyorlar. Ama içenler de gayet memnun. Çok güzel olduğunu söylüyorlar" sözleriyle sunduğu ürünün tadını ön plana çıkardı.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.