Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kronik hastalığınız varsa…

Sağlık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kronik hastalığa sahip olan kişiler için üzerinde çalıştığı düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Söz konusu çalışma Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatları doğrultusunda hazırlandı. Bahsi geçen programın adı ise ‘’Kronik Hastalıklarla Mücadele Eden Ailelere Yönelik Yeni Sosyal Yardım’’ programı.

Uygulamadan faydalanacak kişi sayısı 4 bin 300

Hükümetin sağlık konusunda attığı yeni adımlara bir yenisi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda geldi. Hazırlanan programda ilk faydalanacak olan kişiler tüberküloz ve SSPE hastalıklarına sahip olan kişiler. 4 bin 300 kişinin bu çerçevede yararlanacağı tahmin ediliyor.

Belirlenen kişilere verilecek maddi destek ise 847 TL olduğu öğrenildi. maddi yardımın dışında psikososyal destekte sağlanılacak hizmetlerden biri olarak görülüyor. Ev içerisinde yaşamını sürdüren tüberküloz hastaları içinde ekstradan ödemelerin yapılacağı uygulamada yer alan bir diğer unsur.

Kimler başvurabilir?

SSPE hastalığına sahip olanların ‘’ Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'e uygun sağlık kurulu raporu’’ belgesine sahip olması gerekiyor. Diğer şart ise ev içerisinde kişi başına düşen aylık gelirin  847 TL’den az olması.
 

Kaynak: Takvim

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.