Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Op. Dr. Emre Kıymık bilgilendirdi: Kök hücre uygulaması nasıl yapılır?

Sağlık

Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Kıymık, kök hücre uygulamasının süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Kıymık, kök hücresi tedavi sürecini gözler önüne serdi.

KÖK HÜCRESİ NEREDEN ALINIR

İşlemlere kök hücrelerin oldukça fazla bulunduğu yağlarla başlayan Op. Dr. Emre Kıymık, bu yağ grubunun en çok göbek çevresinde bulunduğunu aktardı. Kök hücresi için öncelikle göbek çevresinden yağ alındığını dile getirdi. Hastalara bu süreçte lokal anestezi uygulandığını belirten Dr. Emre Kıymık, bir sıvı aracılığıyla yağ alma işlemini kolaylaştırdıklarını ifade etti.

SVF NASIL ELDE EDİLİR

Yağ çekme işleminin ardından, vücuttan alınan yağı kök hücresinden ayırmak için bir makineye verdiğini söyleyen Op. Dr. Emre Kıymık, “Makine de bir işlem gördükten sonra bize sıvı olarak SVF dediğimiz, bir yapı veri elde edeceğiz. Bunu daha sonrasında istersek yağla beraber istersek yağla ayrı olarak vücudun istediğimiz çeşitli bölgelerine kullanabiliyoruz” sözlerini ekledi.

YÜZ GENÇLEŞTİRME

SVF tedavi yönteminin vücudun istenen her yerine kullanılabiliyor. SVF’yi en çok yüz gençleştirmede kullanıldığını belirten Op. Dr. Emre Kıymık, “En çok yüz bölgesine uygulamaktayız. Yüz gençleştirmesi üzerine çok etkili bir içeriktir SVF. Kalan yağı da dolgu niyetinde kullanabiliyoruz” diye konuştu.

Detaylı bilgi ve iletişim:

Instagram: op.dr.emrekiymik 

Adres: Güzelyalı Mah. 3059. Sokak No:4 Kat:1 Daire:1
Atakum/SAMSUN

//www.instagram.com/embed.js
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.