Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Op. Dr. Volkan Kınaş bilgilendirdi: Obezite cerrahisi öncesi hastalar ne yapmalı?

Sağlık

Obezite ve Metabolik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş sıkça sorulan "Obezite cerrahisi öncesi hastalar ne yapmalı?" sorusunu cevapladı. 

Samsun'un başarılı cerrahlarından aynı zamanda Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı olan Op. Dr. Volkan Kınaş merak edilen soruları yanıtlıyor.

OBEZİTE CERRAHİSİ ÖNCESİ HASTALAR NE YAPMALI?

Konuya ilişkin Op. Dr. Volkan Kınaş şu ifadelere yer verdi:

•Obezite cerrahisi öncesinde hastalarımız, 'Acaba ben ne yapmalıyım, nasıl bir hazırlık evresinden geçmeliyim' diye sorarlar.

•Şöyle ki bizim ameliyat öncesinde zaten çok detaylı bir check-up'tan geçiriyoruz. 

•Ameliyattan bir gün öncesinde itibaren akşam saat 11.00'dan itibaren hiçbir şey yiyip içmemek gerekiyor. Ama bu soru genelde şöyle soruluyor 'Bir takım kliniklerin 2-3 hafta öncesinden sıkı bir diyet yaptırdığını biliyoruz. Bu biraz daha cerrahın ameliyat konforu için' ancak biz diyet yapmakta çok zorlanan obezite cerrahisi adaylarının bu anlamda zorlanması tarafında değiliz.

•Dolayısıyla böyle bir diyet önermiyoruz. Ameliyattan bir gün önce ertesi gün sabah güler yüzle bize gelmeniz halinde her şey çok kolay olacak, gönlünüz ferah olsun.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Merkez şubesinde görev yapmakta olan OP. DR. VOLKAN KINAŞ ile 0546 773 73 44 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: dr.volkankinas

Facebook: drvolkankinas

//www.instagram.com/embed.js
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.