Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Op. Dr. Volkan Kınaş bilgilendirdi: Obezite ve diyabet cerrahisi hakkında merak edilenler

Sağlık

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş, obezite ve diyabet cerrahisi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Op. Dr. Volkan Kınaş konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Biz obezite ve diyabet cerrahisini dünyanın her yerinde olduğu gibi kapalı teknikle yapıyoruz fakat her yerden farklı olarak sadece 3 delikten yapıyoruz. 

Bu bize hangi imkanları sunuyor? 

Hastalarımızın daha hızlı iyileşmesini, sosyal hayata daha hızlı dönmesini sağlıyor ve beraberinde daha estetik sonuç elde ediyoruz çünkü daha az yara izi oluyor. 

Ameliyatımız yaklaşık yarım saat kadar sürüyor. 5-10 dakika eksik veya fazla olabilir ama ameliyathaneye giriş-çıkış sürecimiz 1 ila 1.5 saat kadar sürmektedir. Ameliyattan iki saat sonra hastalarımız yürümeye başlıyor, ertesi gün beslenmeye başlıyorlar ve bir sonraki gün taburcuya hazır oluyoruz ancak yüzde 100 hareket etmek istediğimiz için bir gece daha hastalarımızı misafir ediyoruz. Kısaca ameliyattan sonra 3. gün herkese evine uğurlayabiliyoruz. 

Yurt içi ve yurt dışından gelen hastalarımıza yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve seyehat etmekte de hastalarımızı özgür bırakıyoruz. 

Hastalarımızla olan ilişkilerimiz gereği süreci ameliyat ile başlatıyoruz. Ameliyattan bittikten sonra 'bizim görevimiz bitti' yaklaşımı içinde değiliz. Kliniğimiz, asistanlarımız hastalarımıza 7/24 ulaşabilecek durumda oluyor. Hastalarımız ameliyattan sonra ne yiyip içeceklerini gönül rahatlığıyla bizlere sorabiliyor. Bu süreci detaylı şekilde anlatıyoruz. 

Bu anlamda kliniğimizde bugüne kadar 12 binden fazla ameliyat gerçekleştirdik ve günde 3 ila 5 hastamızın ameliyatını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 

İnstagram: dr.volkankinas

Facebook: drvolkankinas

//www.instagram.com/embed.js
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.