Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Op. Dr. Volkan Kınaş bilgilendirdi: Tüp Mide Tedavisi Sonrası Protein Takviyesi 

Sağlık

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı olan Op. Dr. Volkan Kınaş, hastalar tarafından sıkça sorulan, "tüp mide tedavisi sonrası protein takviyesi alınır mı?" sorusunu yanıtlandırdı. Protein ve vitamin takviyesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş, hastalar tarafından sıkça sorulan soruları cevaplıyor. Bu sorulardan bir tanesi "tüp mide tedavisi sonrası protein takviyesi alınır mı?" sorusuydu. 

ÇOK FAZLA HIZ İYİDİR, SÜRAT FELAKATTİR.

Op. Dr. Volkan Kınaş, ilaçcı bir doktor olmadığını belirtti. Sözlerine, Çok fazla ilaçcı bir doktor değilim... ama hep şunu söylüyorum; hız iyidir, sürat felakettir diye. Bir takım kurallara uymak zorundayız. Ameliyat sonrası süreçte protein kullanımı ilk 1 ay; özellikle çok önemsiyorum. Bunun haricinde vitamin kullanımını 6 ay boyunca önemsizyoruz ve kolajen kullanımını da 1 aylık protein kullanımından sonra başlıyoruz ve devam ediyoruz" ifadeleriyle devam etti.

PROTEİN VE VİTAMİN TAKVİYESİNİN ÖNEMİ

Op. Dr. Volkan Kınaş, protein ve vitamin alımının önemi hakkında bilgilendirmede bulundu. Dr. Kınaş, Bunlar neden önemli; çünkü sizin kas kaybınızı istemiyoruz. Bizim derdimiz ameliyat sonrası süreçte yağdan kaybedip, kası koruyor olmak. Dolayısıyla bu takviyeler, sizin bu anlamda hem vücut biçimlendirmeniz göze alındığında, hem de yaşam konforunuz göze alındığında çok önemli. Bunları şiddetle tavsiye ediyorum. Ve beraberinde tabii ki hareket kabiliyetinizin de olması kasları korumaya yardımcı olacaktır.

İletişim için;

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Merkez şubesinde görev yapmakta olan OP. DR. VOLKAN KINAŞ ile 0546 773 73 44 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: dr.volkankinas

Facebook: drvolkankinas

//www.instagram.com/embed.js
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.