Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye Maymun çiçeği virüs varyantına önlemlerini aldı: henüz vaka gözlemlenmedi

Sağlık

Afrika’da başlayan maymun çiçeği virüsünün varyantının yayılma hızı küresel çapta paniğe sebep oldu. Türkiye’de herhangi bir vaka gözlemlenip gözlemlenmediği soru işareti olurken konuyla ilgili; Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklama yapıldı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde de görülmeye başlayan ve Afrika’da hızla yayılmakta olan maymun çiçeği virüsü varyantı dünyada paniğe sebep oldu. Dünya Sağlık Örgütü tarafınca  “Acil Durum” çağrısı yapılmıştı. Türkiye’de Sağlık Bakanlığının gerekli önlemleri yerine getirdiği ifade edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafınca yapılan açıklama, "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği varyantı sebebiyle uluslararası acil durum ilanı konusunu gündeme getirmiştir" ifadeleriyle DSÖ tarafından yapılan açıklamayı gündeme getirdi.

Türkiye’de herhangi bir maymun çiçeği vakasının gözlemlenmediğini aktaran Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bakanlık, tüm olası hastalık ve virüsler için ön araştırma ve hazırlık süreçlerini titizlikle yürütmektedir" ifadelerini aktardı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.