Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

4. El emeği festivali büyük ilgiyle karşılandı karşılandı

Samsun Haber

Samsun ve çevre illerden neredeyse 200 emekçi kadın 4. Kadın El Emeği Festivali’nde stant açmak için bir araya geldi. Sona eren festival yoğun ilgiyle karşılandı.

Atakum Belediyesi tarafından el emeğini ekonomik değerlere dönüştürmek adına düzenlenen 4. Kadın El Emeği Festivali’nin sonuna gelindi. Atakum Sahili’nde neredeyse 200 kadın üreticinin stant açtığı festivale; dans gösterileri, söyleşiler ve yarışmalar da eşlik etti. 3 gün süren festival vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Samsun ve çevre illerinden festivalde stant açmaya gelen kadın katılımcılar, giyim, gıda, meşrubat, süs eşyası gibi; el emeğiyle yapılan ürünleri vatandaşlar ile bir araya getirdi.

Festival kapsamında ürünlerini vatandaşlara sunan kadınlar; düzenlenen bu etkinlik için Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e desteğinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Kadın El Emeği Pazarı’nda stant açan katılımcı Pervin Hanım, “Bu yıl düzenlenen etkinlikler çok güzel oldu, çok memnun kaldık. Yaz döneminde benzer etkinliklerin daha sık olmasını istiyoruz” sözlerini aktardı.

Bir başka katılımcı, emekli öğretmen Belmanur Kartal, “Atakum’da üretim yapan, evden çıkamayan ve üretimlerini paylaşamayan yüzlerce kadına destek oldukları, onları evden çıkarıp Samsun halkı ve Atakumlularla buluşturdukları için çok teşekkür ediyoruz. Ben emekli edebiyat öğretmeniyim. Son bir yıldır kendi kurduğum atölyede kumaş, çanta tasarımı yapıyorum. Bu, benim ilk festivalim. Burada çok güzel insanlar var ve kadınlar arasındaki dayanışma çok güzel. Birbirimizin rakibi değil kardeşiyiz, dostuyuz. Bu açıdan ben bu festivalden çok memnun ayrılıyorum” sözlerini ekledi.

Bir başka katılımcı Saadet Güren, “Kadınlara fırsat verilmesi ve kadınların kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünlerden kazanç elde etmesi çok güzel. Belediyemizin bu hizmeti sunması son derece güzel ve anlamlı” ifadelerini ekledi.

Başka bir katılımcı olan Burcu Bektaş, “Başkanımız Serhat Türkel başta olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Görevliler, çok ilgiliydi. Festival, benim ve buradaki herkes için çok verimli ve keyifli geçti. Başarılı bir etkinlik oldu, devamını diliyorum” diye belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.