Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

4 yıllık üniversite mezunlarının yeni meslek tercihleri

Samsun Haber

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda en merak edilen konu, 2020 bekçi alımı ve polis alımı ilanlarının ne zaman yayımlanacağıyken Türkiye'deki işsizlik sorununa dikkat çeken İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk şunları dedi: "Kimse diplomasına göre iş bulamıyor, dört yıllık üniversite mezunu gençler kapımıza kadar geliyor, bıraktıkları "CV"lerine üniversite diplomasına ek olarak güvenlik görevlisi sertifikası, hasta kabul eğitimi gibi sertifikalar ekliyorlar." ifadelerini kullandı.

"İŞ YOK BARİ GÜVENLİK GÖREVLİSİ, BEKÇİ VE POLİS OLALIM"

Öztürk, "Soruyoruz, bunlar ne, sen mühendis olmuşsun, öğretmen olmuşsun? Diyorlar ki: "İş yok, bari güvenlik görevlisi olalım, bekçi olalım, polis olalım, uzman çavuş olalım." Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı verilerine göre, faaliyet izni verilen 1.430 özel güvenlik şirketi ve 444 özel güvenlik eğitim kurumunun bulunduğu ülkemizde yaklaşık 300 bin özel güvenlik elemanı görev yapıyor. Silahsız güvenlik görevlileri yüz saat, silahlı güvenlik görevlileri ise yüz yirmi saat eğitimden geçiyor." dedi.

300 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ VAR

Öztürk, "Konumuz güvenlik görevlileri değil ama madem ülkemiz depremle beklenen, beklenmeyen bir sürü felaketin yaşandığı bir bölgede o an arama, kurtarma, yardım faaliyetleri konusunda tecrübeli elemanlara da ihtiyaç duyuluyor." diyen Öztürk, "Mevcutta 300 bin güvenlik görevlisi var, güvenlik şirketlerinin yaptığı hesaplamalara göre bu yıl 28 bin kişinin daha güvenlik sertifikası alması bekleniyor. Bu demektir ki güvenlik görevlisi sertifikası almak için gereken eğitimlere zorunlu arama, kurtarma, yardım eğitimleri de eklense sadece bu sene sertifika alması beklenen 28 bin arama, kurtarma, yardım konusunda eğitimli personelimiz olur. AFAD, Kızılay, AKUT'un, belediyelerdeki itfaiye görevlilerinin ve hatta askerlerimizin bu tür felaketlerde yaptığı görevler tabii ki yadsınamaz ama yetersiz. Felaket anında ülkenin herhangi bir yerinden yardımcı kuvvetlerin bölgeye intikalinde zaman kaybı yaşanıyor. Her ilimizde havaalanı yok, kaldı ki havaalanı bile olsa uzman destek ekiplerinin bölgeye ulaşması için bile zamana ihtiyaç var. Vatandaş zaten panik hâlinde, kurtarma ekipleri gelene kadar kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor ve felaket katlanıyor. Bakıyorsunuz enkaz, binanın altında yaralı varken üzerinde vatandaşlar geziyor, yaralı kurtarılacak vatandaşın ne yazık ki enkazdan cansız bedeni çıkarılıyor. Oysaki güvenlik görevlilerine bu tür eğitimler verildiğinde ülkemizin her bölgesinde anında müdahale edebilecek kurtarma ekiplerimiz bulunacak, hem zaman hem can kayıplarının önüne geçilecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Kamupersoneli.net

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.