Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti'nin seçim hüsranı ona kesildi! Erdoğan, Yusuf Ziya Yılmaz'ı görevden mi alıyor?

Samsun Haber

Türkiye Belediyeler Birliği başkanlık seçimini CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmmaoğlu'nun tekrar kazanması ile birlikte AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. AK Partili belediye başkanlarının İmamoğlu'na oy verdiği iddia ediliyor. Gözler ise AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'a çevrilmiş durumda. 

5 Haziran'da gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığı seçiminde sandıktan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. AK Parti'nin adayı Ahmet Metin Genç ile yarışan İmamoğlu 515, rakibi ise 250 oy almıştı.

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI İMAMOĞLU'NA OY MU VERDİ?

Seçimin sonuçlanması üzerine AK Parti'yi karıştıran bir iddia gündeme geldi. Politikyol'un aktardığına göre; CHP’nin TBB seçimlerinde 448 delegesi bulunurken, seçilmiş delegelerle birlikte TBB’nin delege sayısı 868’e ulaşıyor. DEM Parti’nin 64, YRP’nin 15, MHP’nin 56 delegesi bulunuyor. AK Parti’nin ise 277 delegesi bulunuyor.

MHP seçimlere katılmazken, YRP ve DEM Parti’den de seçimlere katılmayan isimler olması nedeniyle, sandıklarda İmamoğlu’nun CHP’nin delege sayısından fazla oy almasının AK Partililerin İmamoğlu’na oy vermesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

İmamoğlu’nun oyu ile CHP delegeleri arasında 67 oy bulunuyor. AK Parti’nin delegeleri ile Genç’in oy farkı ise 27.

O İSİMLERİ BULAMAZSA İSTİFASI İSTENDİ 

Bunun üzerine AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’la birlikte partinin yönetimindeki bazı isimlerle görüşen Erdoğan, ortaya çıkan tabloya sert çıktı.

Erdoğan, belediye başkanlarının tespit edilememesi durumunda ise AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifa etmesini istedi. Yılmaz’ın ise Erdoğan’a ‘kısa sürede isimleri tespit edeceğini ve kendisine ileteceğini’ bildirdiği, bunun için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Kaynak: mynet.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.