Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ambarköy Açık Hava Müzesi, ziyaretçilerini mazinin eşsiz atmosferiyle buluşturuyor

Samsun Haber

Samsun’un Ladik ilçesinde yer alan “Ambarköy Açık Hava Müzesi” ziyaretçilerini maziye götürüyor.

Ladik Kaymakamlığı tarafınca 2010 senesinde 14 bin metrekarelik alanda kurulan Ambarköy, ahşap mimarisinde Osmanlı döneminin özgünlüğünü taşıyor. 22 Buğday saklama ambarı, 4 ahşap ev, 2 sergen, 2 mısır serenderi ve 4 su kuyusu bulunduran köy, 300 senelik Şeyhüislam Mehmet Efendi Ahşap Camisi ile de gözlere şenlik sunuyor. Açık hava müzesi konseptli Ambarköy, ziyaretçilerini bekliyor.

Ambarköy hakkında açıklama yapan Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Ladik Ambarköy, çok özel bir yer. Ambarköy adeta bir açık hava müzesi şeklindedir. Samsun'a ait köy değerlerini, özellikle taşra değerlerini, iç içe bir arada tamamını görebileceğiniz ender yerlerden birisidir” ifadelerini kullandı.

SAMSUN’UN GEÇMİŞİ BURADA

Müzenin Ladik Kaymakamlığı tarafınca Samsun’a kazandırıldığını belirten Almaz, “Burada çok eski bir cami var ve bu tescilli bir camidir. Değirmen odalarımız, un odalarımız, köprülerimiz, çeşmemiz var. Burada bir restoranımız var. Orada yerel yemeklerin sunulduğu bir yer var. Burası hem gezinti hem de mesire yeridir. Buralarda insanlar oturuyorlar, çay içiyorlar, sohbet ediyorlar, yemek yiyorlar. Samsun'a ait kahvaltı ve diğer yemeklerden tadıyorlar. Böylece burada böyle Samsun'u canlandırdık. Minyatür bir Samsun canlandırıldı ve bunu turizme açtık. Buradan gelip geçen tüm misafirlerimiz burayı çok beğeniyorlar. Bize çok güzel dönüşleri oluyor.

Diyorlar ki 'burada çok özel bir kültür tattık. Yerel havayı tattık. O eski köy hayatını hatırladık. O eski Samsun yaşantısını hatırladık' diye böyle dönüşler var. Biz tam da biz bunu hedeflemiştik. Zaten burada küçük de bir müzemiz var. Aynı zamanda küçük bir kafeteryamız var. Muhtar evi var. Kısaca burada Samsun'un geçmişi var" sözlerini kullandı.

Kaynak: İHA

,

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.