Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başkan Deveci’ye vatandaştan teşekkür

Samsun Haber

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, mahalle toplantıları kapsamında Küçükkolpınar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalleliler, Deveci’ye, Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’nı Atakum’a kazandırdığı için teşekkür etti.

Atakum Belediyesi Başkanı Av. Cemil Deveci’nin ‘Komşularımızla Buluşuyoruz’ başlığıyla vatandaşlarla bir araya geldiği mahalle toplantıları yoğun ilgi görüyor. Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğinde katılımcı bütçe çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantılarda vatandaşlar, sorunlarını ve taleplerini tek tek anlatıyor. Demokratik yönetim anlayışının canlı örneği olan çalışma kapsamında Başkan Deveci, Küçükkolpınar Mahallesi sakinleri ile Cemal Yeşilyurt Alanı’nda buluştu. Atakum Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda mahalleliler, 7'den 77’ye söz aldı.

ATAKUM’A 8 BİN METREKARELİK TESİS

Toplantıda, vatandaşlar Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı hayırsever iş insanı merhum Cemal Yeşilyurt’un ismini taşıyan tesisi kazandırdığı için Başkan Deveci’ye teşekkür etti. Mahalle sakinleri; yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun parkları, amfi ve farklı türlerde birçok ağacın yer aldığı 8 bin metrekarelik Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’nın; Atakum için nefes olduğunu belirttiler. Toplantıda konuşan bir vatandaş, ”Önceki yönetim döneminde buraya taşınmıştım. Çocuklarımız 7-8 yaşlarındaydı. İmza toplayıp belediyeye gittik. Fakat ilgilenmediler. Ama size ilettiğimizde ilgilendiniz. Buraya park yapacağınızı söylemiştiniz. O çocuklar şimdi 15-17 yaşındalar. Bu bölgenin ihtiyacı olan; çocukların özgürce oynayacağı, yaşlıların serbest vakitlerini geçireceği ve insanların bir araya geleceği bir alan yarattınız. Bunun için size teşekkür ediyoruz, çok makbule geçti. Açılışı bu alan park olsun diye imza toplayan çocuklarla; yapmanızı rica ediyoruz” diye konuştu.

DUYGULARINI ŞİİRLE ANLATTI

Emekli Edebiyat Öğretmeni Mevlüt Eşgünoğlu, “Bu mahalleye geleli 8 sene oldu. Geldiğimizde burası moloz yığınıydı. Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’nın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek yazdığı bir şiiri okudu. Eşgünoğlu şiirinde, “Dostlar gelsin, bir görsün herkes. Bizim de artık bir parkımız var. İlan ediyorum duyulsun bu ses. Bizim de artık bir parkımız var. Moloz yığını vahşi bir yerdi. Bizleri almıştı bu yerin derdi. Mevlam bize şimdi güzellik verdi. Bizim de artık bir parkımız var” mısralarıyla duygularını paylaştı.

ATAKUM DAYANIŞMA KENTİ

Mahalle sakinleri, buluşmada pazar yeri ve yol ile ilgili sorunlarını; minikler de halı saha taleplerini Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye ilettiler. Başkan Av. Deveci, Fen İşleri Müdürlüğü’nün yol çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirterek pazar yerini ve halı sahayı mahalleye en kısa sürede kazandıracakları müjdesini verdi. Deveci, konuşmasında, “Türkiye’de hayat kolay değil. Dün zordu, bugün daha çok zor. Yarın daha da zor olacak. Biz o zorluğu, bu dayanışmayı aramızda gerçekleştirebilirsek aşabileceğiz” dedi. Türkiye’yi derinden etkileyen depremler sonrasında örnek bir dayanışma gösterildiğini belirten Deveci, “Deprem haberi alır almaz sosyal medya hesaplarından yaptığım dayanışma çağrısı hemen karşılık buldu. Atakum Belediyesi’ne beş günde Vezirköprü’den Terme’ye; Ayvacık’tan Kavak ve Alaçam’a kadar tüm ilçelerden 95 TIR yükü malzeme geldi. Hemen deprem bölgesine gönderildi. Çalışmalar sonrasında bir televizyon kanalına şöyle bir açıklama yaptım: ‘Evet çok büyük bir felaket yaşadık. Ama bu deprem bizim içimizdeki iyiliği dışarı çıkardı. Ne olur, bu iyilik hep dışarıda dursun” dedim. 

YOL HARCAMALARI GENİŞ YER TUTUYOR

Başkan Deveci, kentte yaşanan yol sorununu çözmek için belediye bütçesinden önemli pay ayrıldığını belirterek “Atakum, 250 bin resmi; 300 bin nüfusa sahip.1 milyon 250 bin nüfusa göre planlanmış. Dağın başına imar planı yapmışlar. Şehirden 1 km uzaklıktaki arsasına imar planı istiyor. İnşaat bittikten sonra ‘Benim yolumu yap’ diyor. O yolu yaptıktan sonra doğal gaz, su ve elektrik geçiyor içinden. ‘İlgili kurumları bir araya getirip bir günde yapacaksınız ya da yol yapılmadan önce yapacaksınız’ diyen bir mekanizma yok. Sonradan yapılan çalışma, önceki yapılanla bütünlük arz etmiyor. Kar yağmur suyu bir biçimiyle sızıyor. Betonu asfaltı kaldırıp atıyor. Belediye, bütçesinin üçte birinden fazlası temizliğe geri kalanı da yola ve diğer yerlere harcanıyor. Tamam, en sağlamını bir kere yapalım. Asfalt yol yapalım ama biz asfalt yol yaptıktan sonra bu geçmeler ve tahribatlar olacaksa, o yolun da ömrü bir kışlık oluyor” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.