Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başkan Doğan Şehirlerarası Otogar sorununu işaret etti

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, özel bir firma tarafından işletilen Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı hakkında vatandaşların huzursuzluğunun farkında olduğunu belirterek hem fiziki yapısı hem de yeni yeri hakkında çalışma başlattıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı ile ilgili vatandaşların yaşadığı huzursuzlukları fark ettiklerini belirterek, otogarın hem fiziki yapısı hem de yeni yeri hakkında çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Başkan Doğan, bu konu hakkında AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen basın toplantısında bilgi verdi.

ŞEHİRLERARASI OTAGAR SORUNLARI GİDERİLİYOR

Başkan Doğan, şehirlerarası otogarın vatandaşlar için önemli bir imaj noktası olduğunu vurgulayarak, mevcut sorunları işletmecilere ilettiklerini ve bazı düzeltmelerin yapıldığını söyledi. "Otogarların artık büyük yapılardan daha butik yapılara dönüşmesi gerekiyor," diyen Doğan, Kayseri'nin bu ihtiyaca yönelik bir çözüm geliştirdiğini belirtti. Samsun'un otogarının hem yer hem de fiziksel durumu hakkında bir çalışma yürütüldüğünü ve şehrin bilgilendirileceğini ifade etti. Otogarın yönetim kurulu başkanının yurt dışında bulunmasının iletişim sorunlarına yol açtığını da sözlerine ekledi.

GECE ULAŞIMINDA PROBLEME SON

Gece geç saatlerde otogar ve fakülteye ulaşım konusunda da bir çözüm geliştirdiklerini belirten Başkan Doğan, Atakum'da fakülteye gece tramvay çalışmaması nedeniyle yaşanan sorunları elektrikli otobüslerle çözdüklerini açıkladı. Ayrıca, Eylül ayında 10 yeni otobüsün gelecek olduğunu ve bu otobüslerin Atatürk Bulvarı'ndaki ekspres hatlarda çalışacağını duyurdu. Boşa çıkacak otobüslerin ise otogar ve fakülte gibi ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılacağını belirtti.

YÜKSEK MALİYETLERE ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Havza ve Çarşamba otogarlarının da yüksek işletme maliyetleri nedeniyle benzer sorunlar yaşadığını belirten Doğan, büyük ve yüksek tavanlı binaların küçültülmesi konusunda vatandaşlardan talepler olduğunu ifade etti. Şu anda bu talepler doğrultusunda görüşmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.