Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Beklenmeyen sağanak Samsun'u hazırlıksız yakaladı

Samsun Haber

Samsun'da bir anda başlayan sağanak vatandaşlara sürpriz oldu. Yoğun yağış nedeniyle caddeleri sular seller aldı. Bazı işyerlerinde ise su baskını yaşandığı aktarıldı.

Samsun il genelinde haftasonu metrekareye 150 kilonun üzerinde yağış düştü. Bugün 14.30'da başlayan yoğun sağanak yağış yarım saat boyunca etkisini gösterdi. Bekleyenmeyen yağmur dolayısıyla şehrin birçok yerinde su birikintisi ve su akıntısı gözlemlenirken birkaç işletmeyi ise su bastı.

Meteoroloji ve AFAD tarafınca uyarının gerçekleşmediği bu günde Samsun yağmura hazırlıksız yakalandı. Süpriz sağanak altında kendini şemsiyesiz bulan vatandaş ıslanmamak için kendi bir o tarafa bir bu tarafa attı, en yakın binaların altına sığındı. 

Kısa sürede yoğun etki yaratan sağanak sonrasında vatandaşlar, sular altında kalan caddelerde yürümekte büyük zorluk yaşadı. Araçlar ise patlayan rögar kapaklarından dolayı büyük zorluk çekti.

Sağanak sebebiyle Kışla Mahallesi'nde caddeler dere haline geldi. Yağmurun sonrrasında Samsun şehir merkezinde güneş tekrar etkili oldu.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.