Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bilim Merkezi ve Planetaryum inşaatının çoğu bitti, azı kaldı!

Samsun Haber

Kaba inşaatı biten “Bilim Merkezi ve Planetaryum’ projesini; inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan; teknolojiyi tüketen değil üreten nesilleri işaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehre birbirinden değerli eserler katmakta hız kesmiyor. Şehrin bilimdeki gücünü arttırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’ne ait en büyük ‘Bilim Merkezi ce Planetaryumu; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) ile iş birliğinde vatandaşla buluşturmaya hazırlanıyor. Kaba taslağını biten çalışmaları, inşaat alanında inceleyen Halit Doğan’a Tübitak Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam’da katıldı. Samsun-Ordu Karayolu Gelemen mevkisinde inşa edilen Bilim Merkezi ve Planetaryum’un çoğunun bittiği aktarıldı.

İnşaatın kalan kısmı ise; çevre düzenlemeleri başladı. Toprak dolgu çalışmaları ve perde beton imalatlarının ardından peyzaj çalışmaları şeklinde. 12 bin metrekare alana sahip proje de her detay bilime ve gençlere göre tasarlandı. Fuaye alanı, sergi salonları, atölyeler, satış alanları, laboratuvar ve planetaryumun yer aldığı proje bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyan gençlerin uğrak noktası olacak.

BİLİM VE TEKNOLOJİYİ ÜRETEN ŞEHİR OLMAK İSTİYORUZ

Bilim Merkezi ve Planetaryum projesinin Samsun için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Geleceğin teknoloji yıldızları Samsun’da yetişsin diye bir gayemiz var. Bilimle iç içe büyüyen bir gençlik için çalışıyoruz. Karadeniz Bölgemizin en büyük ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’u olacak projemizde sona yaklaştık.

Burayı hizmete açtığımızda binlerce gencimiz ve çocuğumuz bilimle daha fazla buluşacak. Burada gençlerimizin, çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmeleri için her olanağı onlara sunmuş olacağız. Biz Samsun’umuzun sadece bilim ve teknolojiyi takip eden değil, bilim ve teknolojiyi üreten bir şehir olmasını istiyor, bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.