Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Canik Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne Rağmen Çilek Festivali Mi Düzenliyor?

Samsun Haber

11 Ağustos'ta düzenlenecek Gökçepınar 23. Çilek Festivali'nde Canik Belediyesi krizi yaşanıyor. Broşürlerde Canik Belediyesi'nin sponsor olarak gözükmesi akıllara "Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesine" uyulup uyulmadığını getirirken; Belediye sosyal medya aracılığıyla bu sponsorlukla ilgili herhangi bir bağları olmadığını ifade etti. Belediyenin yaptığı paylaşımlar ise vatandaşların yoğun tepkileriyle karşı karşıya kaldı.

11 Ağustosta düzenlenecek olan Gökçepınar 23. Çilek Festivali ile ilgili olarak Canik Belediyesi’ne yönelik tepkiler artmış durumda. Festivalde belediyenin sponsor olarak gösterilmesi ve şehrin dört bir yanına dağıtılan broşürlerde Canik Belediyesi’nin logosunun yer alması, kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda. Cumhurbaşkanlığı'nın tasarruf tedbirleri kapsamında bu tür organizasyonlara sponsor olunamayacağı açıkça belirtilmişken, Canik Belediyesi'nin festivaldeki rolü konusunda ciddi bir kafa karışıklığı yaşanıyor.

Canik Belediyesi, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, festivalle hiçbir ilgilerinin bulunmadığını, afişlerin ve broşürlerin tasarımıyla belediyenin herhangi bir bağının olmadığını belirtti. Ayrıca, “Belediyemiz, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne istinaden bu tür faaliyet ve organizasyonlar düzenlememekte ve içerisinde yer almamaktadır,” şeklinde bir beyanat vererek, bu konuda hiçbir sorumluluklarının olmadığını iddia etti.

Ancak bu açıklamanın ardından, sosyal medyada vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Yorumlarda, “Konuyla ilgili açıklamayı Cimere yaparsınız. Bu şehrin hassasiyetleriyle kimse oynayamaz. Oy verdiysek geri almasını da biliriz”,  “Şehrin dört bir yanında asılı olan afişler toplanacak mı?” ve “İzinsiz nasıl afiş asılıyor anlamadım? Her türlü elinizde patlıyor. Ne zaman toplanacak afişler?” şeklinde ifadelerle belediyenin bu konudaki tutarsızlığına dikkat çekildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.